כדור במקום זריקה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/05/2007 | 19:55 | מאת: נועה

אני עם הקלופיקסול דפ מקבלת 120 מ"ג פעם בחודש ורוצה לשאול אם אני עוברת לכדורים במקום הזריקה כמה אני צריכה לקבל ביום כדור של אותה תרופה אני שואלת כי יש מצבים בחיים כמו נסיעות לחו"ל השאלה מי יכול להזריק את הזריקה איפה אני יכולה לאחסן אותה כי היא צריכה להיות בטמפרטורה נמוכה אודה מאד אם תוכל לענות לי על מקבץ השאלות בכלליות תודה מראש ..

07/05/2007 | 23:32 | מאת: דור

שלום רב תלוי באיזה תדירות ניתנת הזריקה (פעם בשבוע עד פעם בחודש). עפ"י ה- British National Formulary אם הזריקה ניתנת פעם בשבוע אז 100 מ"ג של זריקה זה כמו לקחת 22.23 מ"ג בטבליה כל יום, עבור קלופיקסול. בברכה

08/05/2007 | 11:55 | מאת: דור

שלום רב תשובה לשאלתך ומידע כללי על קלופיקסול: http://www.medsafe.govt.nz/Profs/Datasheet/c/Clopixoltabinj.htm כפי שנכתב שם- A dose of 200 mg/2 weeks OR 400 mg/4 weeks zuclopenthixol decanoate is expected to be equivalent to a daily dose of 25 mg zuclopenthixol (as the dihydrochloride). כלומר זריקת דפוט של 200 מ"ג שניתנת פעם בשבועיים, או זריקת דפוט של 400 מ"ג שניתנת פעם בחודש, שקולה לנטילת טבליות כל יום במינון של 25 מ"ג. בברכה

09/05/2007 | 00:28 | מאת:

לנועה איני זוכר בדיוק את המינונים כי כבר שנים רבות איננו משתמשים בקלופיקסול בכדורים. לפי זכרוני מינון של 25 מג' הוא נמוך מאוד. אני זוכר שמינון של 40 מג' קלופיקסול שווה ל 100 מג' לרגקטיל ולכן המינון המינימלי או 120 מג' ביום. אפילו שזה נשמע הרבה זה מה שאני זוכר. לפי ניסיוני הקלופיקסול בזריקות מצויין בעוד אשר לכדורים היו תופעות לוואי רבות, לכן אם היית מטופלת שלי הייתי שוקל את החלפת הטיפול לכדורים מסוג שונה. כל טוב דר' גיורא הידש