חוסר שיפוט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/05/2007 | 18:43 | מאת: דורה

דר' הירש שלום בני הוגדר כחסר שיפוט. מה המשמעות להגדרה זאת? במה זה מתבטא? איך חיים עם מצב כזה? האם יש אפשרות לטיפול תרופתי? איזה טיפול מתאים? האם ידוע לך שמישהו המוגדר כך חזר לחיים נורמליים או זאת בעיה לכל החיים...האם יש אפשרות לשינוי מצב? לפני כן הבן הוגדר כאישיות גבולית ועכשיו כחסר שיפוט. מה ההבדל בין שתי ההגדרות. איך יראה עתיד לנער כזה? מה עושים ???? אני ממש מודאגת וחוששת מהעתיד. האם תוכל בטובך לתת לי תשובה יותר מפורטת. מודה לך מקרב לב. אמא שמאוד דואגת...

07/05/2007 | 23:52 | מאת: מיכאל

היי דורה אין מחלת נפש או הפרעה נפשית, שנקראת "חוסר שיפוט", מדובר בתיאור כללי שמאפיין חלק גדול אם לא כל מחלות הנפש שמוגדרות. לכי לרופא המטפל ותתדרשי שיסבירו לך בדיוק מה הם חושבים שהבעיה ואיזה טיפול נותנים לילד. יתרה מזו, חוסר שיפוט יכול לנבוע מהרבה מאוד מצבים שאינם מחלת נפש כלל וכלל, למשל שכרות. למעשה, לרובינו יש תקופות בחיים של חוסר שיפוט. נשמעת לי תשובה מוזרה ביותר מצד הרופא של הבן שלך. בברכה מיכאל

09/05/2007 | 00:24 | מאת:

לדורה תודה למיכאל ואני מצטרף לדבריו שאין זו אבחנה וצריך לבדוק למה הייתה הכוונה כל טוב דר' גיורא הידש