שוב התקף חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/05/2007 | 23:38 | מאת: ליאת

ערב טוב ד"ר הידאש, אני ליאת ,שוחחתי עמך לפני יומיים בעניין התקפי החרדה שחזרו אליי לאחרונה. לאחר שיחה עימך אמרת לי שהיה ויחזור הדבר שוב כדאי אולי לחזור ולשוחח ואו לחזור ולקחת כדורים כשזה בעדיפות אחרונה,כמובן. היום במשך החג הייתי אצל גיסתי במרכז הארץ ומאמצע היום התחלתי לחוש שוב את ההתקף המלווה בכל התופעות הידועות כגון הרדמות יד שמאל,קצת קוצר נשימה,חולשה ברגליים ....לקחתי כדור לוריוואן 1 וכעת אני מרגישה טוב יותר,האם אתה חושב שאני צריכה לשוב אליך לאבחנה מחדש או עליי לנסות להתמודד בכל כוחי ללא כדורים? מבקשת את חוות דעתך בעניין כי אני חוששת שיחזרו לי כל ההתקפים ולא יעזבו אותי. מנסה לעשות דמיון מודרך כפי שאמרת לי ובעלי מאד תומך בי.......אשמח באם תשוב אליי עם תשובה מרגיעה.שיהיה המשך שבוע טוב ליאת

25/05/2007 | 01:36 | מאת:

לליאת לא הייתי ממהר לפרסם את הפרטים האישיים בפורום ולכן מחקתי אותם. בכל אופן העניין הוא לא להתמודד עם החרדה "בכל הכוח" כי לעתים המלחמה והתמודדות דווקא גורמים ליותר חרדה. הכוונה היא לחכות ולראות לאן הדברים מתפתחים. במידה והחרדות חוזרות ומתגברות, יהיה צורך לחזור לטיפול תרופתי קבוע. במידה ומדובר בחרדה חולפת ובמשהו זמני אז הרווחת ולא נזקקת לתרופות. יופי שאת עושה דברים כדי להקל על עצמך, אבל תעשי אותם עם סבלנות וללא לחץ. כל טוב דר' גיורא הידש