שאלה לדור או לד"ר הידש- סרוקסט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/05/2007 | 20:55 | מאת: צבי

שלום רב, אני נוטל סרוקסט במשך חודש וחצי ( 40 מ"ל ליום). בימים האחרונים אני מרגיש שהתאבון שלי עולה. שאלתי- מהם הסימנים שהתרופה מתחילה להשפיע ? האם עלייה בתאבון היא אחת מהם או שמדובר בתופעת לוואי ? תודה מראש, צבי.

27/05/2007 | 23:06 | מאת: דור

שלום רב סרוקסט מעלה את התשוקה לפחמימות ולסוכר. מרגישים בזה רק אחרי מס' שבועות ולא בהתחלה. יש שמייחסים זאת לתרופה עצמה (תופעת לוואי). לעיתים זה יכול לנבוע משינויים במצב הרוח שהתרופה גורמת- למשל- ביציאה מדיכאון יש יותר תיאבון. זאת איננה "הוכחה" שהתרופה יעילה עבורך. אחרי חודש וחצי זה הזמן שצריך להחליט (יחד עם הרופא המטפל) אם התרופה יעילה עבורך או שלא. זה נקבע עפ"י שיפור בתסמינים- היום לעומת מה שהיה לפני חודש וחצי. תלוי איזה תסמינים היו לך מלכתחילה. אם יש שיפור, אפילו חלקי, אז בד"כ ממשיכים. בברכה

11/12/2007 | 11:33 | מאת: י.

שלום אני הייתי לוקחת סרוקסט , לקחתי בגיל 19, והיום אני בת 23 , אני סובלת מדכאון, חרדות וצורה קלה של סכיזופרניה , לאחרונה יש לי גם פחד להתעוור או לאבד את הראייה ולראות חושך, האם המחשבות שלי מוזרות? ואני בחורה צעירה, כאשר אין לי שום בעיה חוץ מזה שלקחתי סרוקסט ועוד תרופות מפסיכיאטר, והאם היסטריה יכולה לגרום לעוורון ? וגם אני מוסיפה שהייתי צריכה להתרגל לשינויים שהתחוללו במוח בגלל המחלה שלי, ואמרו לי שזה מחלה כרונית, האם זה נכון? כלומר נשארו לי שרידים מהמחלה, ונשארתי עם איזו בעיה גופנית או תפקודית, או אפילו נכות ואמרו לי שזה כרוני, האם זה נכון?

25/03/2008 | 15:04 | מאת: אניטה

שלום! האם בתחילת הטיפול בסרוקסט יש התגברות של חרדות? מתי אתחיל להרגיש הקלה? קיבלתי גם פרפנאן אך אני חושש לקחת כי קראתי מחקר שנעשה על התרופה, ובו ניצפו מיקרים של דום לב לנוטלי התרופה.

11/06/2008 | 08:12 | מאת: מיכל כהן

שלום אני נוטלת סרוקסט זה השבוע השני ברציפות, אמש החלה אצלי תופעה של חום. אמנם לא חום גבוה, אבל בכל זאת חום (38,1) והזעה. האם עלי להמשיך לקחת את הכדורים? או להפסיק בגלל התופעה? דבר נוסף, ישנה עייפות. אשמח לקבל תשובה מהירה. תודה מראש. מיכל.