לד"ר הידש שאלה בקשר לנוראפינפרין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/05/2007 | 00:05 | מאת: מיטב

אני מקבלת אדרונקס והבנתי הוא מגדיל את הנוראפינפרין במוח על ידי עיכוב ספיגה. רציתי לדעת אם נניח היתה תרופה הפוכה (שמגבירה את עיכוב הספיגה) שמפחיתה את כמות הנוראפינפרין במוח. אז איך בנאדם היה מרגיש? איך בנאדם היה חושב ומתנהג? ומה היה קורס במוח אם ניתן תרופה שתפחית לאפס את הנוראפינפרין?

25/05/2007 | 20:50 | מאת:

למיטב איני חושב שנעשו ניסיונות בשאלה שלך בדיוק אבל יתכן שאיני מכיר. בכל אופן התברר שכאשר אדם בדיכאון אז הנוראפינפרין והסרוטונין נמוכים בסינפסה, מכאן הגיעו למסקנה שאם נמצא תרופה שתעלה אותן אז יהיה שיפור ויציאה מהדיכאון. כך שנוראפינפרין נמוך, חוץ מהעייפות, חוסר כוחות ואנרגיות גורם גם לדיכאון. שבת שלום דר' גיורא הידש