שילוב בין תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/05/2007 | 19:22 | מאת: נוף

שלום רב! אני נוטלת מזה כמה חודשים בכל יום כדור ויאפקס וכדור אדרונקס, שנועדו לחוסר בטחון ולחוסר ריכוז, בהתאמה וגם גלולה למניעת הריון. בנוסף אני מתחילה טיפול בריטלין על בסיס יומיומי. הנוירולוג שרשם ת הריטלין המליץ להפסיק עם התרופות הפסיכיאטריות, אולם לא חד משמעית. שאלתי היא האם יש סיכון בשילוב של כל אלה? עם האדרונקס אני מתכננת להפסיק אבל לא יודעת מה לעשות עד לתור אצל הפסיכיאטרית. את הויאפקס אני מעדיפה להמשיך ולקחת. אגב צץ לי כאב צוואר פתאום וזה לא קורה לי בד"כ, זה יכול להיות קשור או שאני מדמיינת? תודה!

25/05/2007 | 21:24 | מאת: דור

שלום רב לפי דעתי אל תשני את הטיפול התרופתי בלי בדיקה ויעוץ של פסיכיאטר. ריטלין הוא טיפול מקובל בהפרעת קשב אצל ילדים (ובשנים האחרונות גם אצל מבוגרים) אך כשיש ברקע הפרעות נפשיות נוספות (כמו דיכאון או חרדה) הריטלין יכול גם להזיק. שילוב של ויפאקס עם אדרונקס הוא שילוב תמוה ובד"כ לא מקובל וגם מיותר. התוספת של הריטלין תאיץ את שניהם ולכן ברור שלא כדאי לקחת את שלושתם ביחד. תתיעצי עם פסיכיאטר שמתמצא בתחום (נוירולוג לא מספיק במקרה שלך). בברכה