שינה + כדור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/05/2007 | 12:49 | מאת: חן

אני סובלת ממחשבות טורדניות וכפייתיות (ברמה קלה -בינונית) ומבעיות שינה. לקחתי תקופה כדור סיפרלקס, הכדור עזר לי אבל גרם לתחושת עייפות ולאות. הפסקתי לקחת את הכדורים ואז אני שוב לא מצליחה להרדם ולוקחת כדור לשינה (חצי כור בונדורמין). מה עדיף לחזור לקחת סיפרלקס או לקחת כדורי שינה ?

24/05/2007 | 17:13 | מאת: דור

שלום רב כל כדורי השינה ממכרים. לכן שימוש קבוע בכדורי שינה מעל לשבועיים לא מומלץ כי ישנה התרגלות להשפעתם ובהמשך גם טולרנס. ייתכן שהסטילנוקס פחות ממכר מבונדורמין. ציפרלקס איננו תכשיר לשינה. ניתן לקחת תרופה מסוג זה רק אחרי בדיקה ואיבחון של פסיכיאטר, אם קיימת הפרעה נפשית. בברכה

24/05/2007 | 17:44 | מאת: שיבא

יש לך גם קלונקס, בנוסף..... עוד כדור ארגעה שיש כאלה שלוקחים אותו כדי להרדם אבל הוא ממכר

25/05/2007 | 20:39 | מאת:

לחן בדרך כלל לא מקובל לטפל בסימפטום בלבד כמו הבעיה בשינה. אם רוצים לטפל בטורדנות והציפרלקס הרדים אותך מדי ולא עזר אפשר לעבור לתרופה אחרת מאותה המשפחה. עם הטיפול בבעיה היסודית גם הבעיה בשינה תפתר. שבת שלום דר' גיורא הידש