בחירת טיפול תרופתי מתאים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/05/2007 | 10:31 | מאת: טל

אמי חולה בסכיזופרניה. לא משתפת פעולה, ומתכחשת למצבה.מצבה הנפשי קשה. היא תקופנית על גבול האלימה.ואנחנו לא יכולים לעשות דבר.!! בפגישה שהיתה לה עם הפסיכיאטר בתחנה לב"נ הרופא לא הצליח להחליט מה לתת לה. איך רופא מחליט מה לתת?, יש כל כך הרבה סוגי תרופות. היא לא משתפת פעולה ולא מספרת מה בדיוק מפריע לה בתופעות הלוואי.בעבר נטלה פלודקנט בהצלחה,אך תופעות הלוואי היו לא קלות כולל עיוותים לבסוף.והיא הפסיקה לגמרי ליטול. אנו רוצים לתת לה טיפול מהדור החדש-טיפול טוב- אך בעצם מה ההבדל? במשך מס' שבועות נטלה ריספרידל בזריקה ושוב הפסיקה.היום הרופא רשם לה סמאפ אך בקושי נוטלת את הכדורים.מתעקשת לא לקבל זריקה כי הדבר משפיל אותה.האם אפשר לתת זריקה בזרוע?לחזור לריספרדל? לכוון לזריקה אחרת שלוקחים פעם בחודש?מה עושים?אם יאשפזו אותה ,מה יתנו לה?מה לגבי זיפרקסיה? סליחה על השאלות הרבות.מצפה לתשובתך. אנו חסרי אונים.

24/05/2007 | 17:07 | מאת: דור

שלום רב ההבדלים בין התרופות השונות הן בעיקר במינונים שלהן. משאר הבחינות הן ברובן דומות, עם יעילות דומה ותופעות לוואי דומות. לתרופות מהדור החדש יש פחות תופעות לוואי נוירולוגיות ותנועתיות אך יותר השמנה ובעיות מטבוליות. זריקה ניתן לתת רק בתחת ולא בזרוע, אחרת זה יכאב לה מאד. רצוי למצוא מטפל שיהיה לה אמון בו. אמון הדדי של מטפל ומטופל חשוב להצלחת הטיפול ושיתוף פעולה. במצבים חריפים וסוערים תרופות הבחירה הן בד"כ מהדור הישן במינונים גבוהים, כמו קלופיקסול, הלידול, פרפנן ואיטומין. במיוחד הלידול. את כולם ניתן לתת בזריקות בתחת או בכדורים דרך הפה. ישנן גם זריקות ארוכות טווח שמשפיעות לשבועיים או 4 שבועות, תלוי בתכשיר. סמאפ הוא התכשיר היחידי שניתן דרך הפה עם השפעה ארוכת טווח. תרופות מהדור החדש נגד סכיזופרניה הן ריספרדל, זיפרקסה, לפונקס, סרוקוול, סוליאן וגאודון. נראה שהן פחות מתאימות לאפיזודות החריפות והקשות של סכיזופרניה ויותר מתאימות כטיפול ארוך טווח. ריספרדל קיים בטבליות, טבליות מסיסות, טיפות וזריקות ארוכות טווח (קונסטה). זיפרקסה קיים בטבליות, טבליות מסיסות וזריקות מיידיות (זריקות שנותנים כל יום). בברכה, דור.

24/05/2007 | 17:48 | מאת: שיבא

כל רופא סביר ידע לדעת איזה תרופות לתת לה , למה לכם להעסיק את דעתכם בתחומים של אנשי שמקצוע..... הבעיה שלכם היא שהיא לא רוצה לשתף פעולה. תנו לה עוד זמן, אולי בסוף היא תבין שאין לה ברירה. זה מה שקורה אצלי בדרך כלל. אני מסרבת ועושה שרירים, עד שכבר אין ברירה. יתכן שהסביבה סובלת מזה. גם אצלי ובטח גם אצלכם בהצלחה. שיבא

25/05/2007 | 20:28 | מאת:

לטל תודה למשיבים, אם הבנתי נכון התרופות שמתאימות לה הן או הרספרידל (בזריקות או בכדורים) וצריך לראות את השפעת הסמאפ. בטיפול מתאים הכוונה היא לתרופה אשר משפיעה לטובה, מפחיתה את מחשבות השווא ומרגיעה, עם מינימום של תופעות לוואי. שבת שלום דר' גיורא הידש