מאניה דיפרסיה ובדיקות גנטיות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/05/2007 | 20:04 | מאת: מיכל

שלום רב לבעלי היתה אפיזודה נפשית (קלה יחסית) לפני כ-17 שנה והוא אובחן כבעל מאניה דיפרסיה. מאז ועד היום, הוא נוטל בקביעות כדורים וחי חיים מלאים, מצליחים ומאושרים, ללא אזכור למקרה העבר. בקרוב אנו מעוניינים להפוך להורים ואנו מתכננים לעשות את הבדיקות הגנטיות הרגילות שעושים בני זוג לפני שהם מעוניינים להכנס להריון. האם בבדיקות גנטיות אלו "תופיע" המאניה דיפרסיה שלו ? האם הבדיקות הנ"ל יוכלו לעלות על הסיכוי שלו להעביר את ה"נטייה" הלאה? תודה מראש, מיכל

29/05/2007 | 00:13 | מאת: מיכאל

הי מיכל לא גילו את הגן שמוביל למאניה דיפרסיה, ולכן אי אפשר לגלות את זה בבדיקה גנטית. הסיכוי של ילד למי שאחד מהוריו חולה במאניה דיפרסיה לקבל את המחלה גם כן הוא עשרה אחוז. הסיכוי של אדם להורים רגילים הוא אחוז. ואולם, היום לא נהוג לאבחן מחלת נפש על סמך אפיזודה אחת! אמנם יכול להיות שלא חזרה אפיזודה אחרי 17 שנה בגלל התרופות, אבל גם יכול להיות שהוא בכלל לא חולה בשום מאניה דיפרסיה, והיה לו התקף פסיכוטי חד פעמי שלא נובע ממחלה אלא מסיבות אחרות. בברכה מיכאל

29/05/2007 | 03:46 | מאת: תמימי

מיכל אי אפשר לגלות עדיין את המניה דיפרסיה בבדיקות גנטיות כך שלא ניתן למנוע את הופעתה של התופעה גם בדור הבא. אצלי הגנטיקה היתה- כנראה סבתא מצד האבא, בת דודה מצד אמא... יש גנטיקה ויש סטטיסטיקה אבל מה שחשוב זו האמונה שלכם כזוג ביכולת להכיל את הקשיים, אם יתעוררו אצל ילדכם, בבוא העת. וניתן להתמודד מצויין היום עם בעיות פסיכיאטריות, גם הרפואה מתקדמת, וגם היחס משתפר, ובעזרת השם הדור הבא של החולים הפסיכיאטריים יסבול פחות מבורות ומסטיגמות ונצליח אני מאמינה לשפר גם את תנאי האישפוז והטיפול בקהילה. הלוואי ואנחנו כאן כדי לעשות זאת תמי.