מחשבות כפיתיות - וחוסר נכונות ללכת לטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/05/2007 | 16:07 | מאת: דוד

יש לי אחות שמדמינת שהיא במעקב תמידי של השכנים. מצלמות בבבית משדרות כל הזמן לשכנים, המצלמות נמצאות בחוטי הלהט של הנורות בבית. היא מפחדת לדבר או לכתוב משהוא מחשש שהשכנים צופים ומאזינים. כניסה לשרותים מלווה בחשש. אין כל טעם להגיד שהשכנים לא נמצאים בבית. האדם שהיא טוענת שהוא עוקב הראשי אחריה נמצא בצבא בקורס ( לפי טענת השכנים). הדבר התחיל בזה שהיא טענה שמפריעים לה לישון בלילה בגלל רעשים שעושים השכנים מלמעלה בכוונה. ההפרעות המשיכו גם ביום וגם בהם היא לא יכלה לישון. עכשיו היא חושבת שעוקבים אחריה ביום ובלילה. היא אינה רוצה ללכת לטיפול כלשהוא . היא אומרת אני בריאה והם ורק הם חולים. היא כעת בודקת אתרים של ציוד האזנות ומצלמות סתר. כמובן אף אחד מההמצאות לא יכולה להגיע לרמה שהיא טוענת שהן מגיעים. היא שמעה כאילו יש מצלמות שמשתמשות בחוטי להט. כמובן שחוסר שינה פוגע בחיים שלה ובהרגלי אכילה שלה. מרוב לחץ היא משמינה. הדבר חמור שהיא כבר חולה מאוד- אדם חולני. כל יום שעובר גורם נזק. מה לעשות? איך לגרום שהיא תלך לטיפול ? האם רופא המשפחה יכול לעזור ?

24/05/2007 | 17:23 | מאת: דור

שלום רב ניתן להשתמש בחוסר השינה שלה כאמצעי לחץ להביא אותה לבדיקה פסיכיאטרית. כלומר שתבוא לפסיכיאטר עם טענות של חוסר שינה ולאו דווקא עם טענות של רדיפה. בכאלה מצבים רופא משפחה לא יכול לעזור (מלבד הפניה) כי זה מורכב מדי. אחרי יציאה מפרנויה יתכן דיכאון וסיכון לאובדנות ולכן הטיפול חייב להיות תחת בקרה של פסיכיאטר. בברכה

24/05/2007 | 17:42 | מאת: שיבא

שלום לך, זה עתה עברתי חוויה דומה, רק שאצלי זה לווה באפקט רוגזני- מאני. אובחנתי כסכיזואפקטיבית ואני שלמה עם האבחנה הזו. דודים שלי גרמו לי ללכת לקבל עזרה. הם אנשים שאני סומכת עליהם. אולי, יש מישהו שהיא סומכת עליו בעינים עצומות, ואז כן תסכים ללכת לטיפול בברכה, שיבא.

25/05/2007 | 20:41 | מאת:

לדוד תודה למשיבים והדברים כפי שאתה מתאר אותם עלולים להיות חמורים. חשוב מאוד לשכנע אותה או לגרום לה להגיע לפסיכיאטר לבדיקה, לאבחון ואחר כך לטיפול. אולי אחים נוספים יכולים לעזור? ההורים? או כל אדם אחר כולל רופא המשפחה. שבת שלום דר' גיורא הידש