שאלה מסוימת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/05/2007 | 20:09 | מאת: מישהי

האם פסיכיאטאר ופסיכולוג זה אותו דבר? האם כל פסיכיאטר ופסיכולוג מורשה לתת כדורי לחץ או הרגעה שדורשים מירשם למטופל למרות שהוא מסתמך על מה שהוא מדבר עם המטופל ולא מבדיקות גופניות ופיזיות? לאיזה סוג פסיכולוג קליני,חברתי וכדומה עלי לפנות אם אני סובלת מלחץ תמידי ויום יומי שבא כתוצאה מחרדה חברתית(לא חמורה מאוד מאוד אבל חרדה בולטת בתסמינים שאני מרגישה)

29/05/2007 | 03:50 | מאת: תמימי

מישהי יקרה פסיכיאטר הוא רופא, ולכן יכול לתת תרופות אנחנו הפסיכולוגים איננו רופאים ולכן אין לנו את ההכשרה והידע לתת תרופות. תרופות פסיכיאטריות אכן ניתנות אחרי אבחון פסיכיאטרי שמבוסס על שיחות ועל דיווח עצמי של החולה. זה לא פשוט כי אין בדיקות גופניות היום למצב דיכאוני או פסיכוטי למרות שאולי פעם אפשר יהיה לבדוק בגוף, אבל בכל מקרה מתן התרופות הוא יותר על ידי ניסוי וטעייה. חרדות ניתן לשפר ביעילות על ידי טיפול קוגניטיבי התנהגותי המאפשר חשיפה הדרגתית למקור הפחד ועבודה על הרפייה. בנוסף ניתן להשתמש באמצעים נוספים כמו ביופידבק והיפנוזה, ועוד. אפשר לקבל טיפולים כאלה אצל פסיכולוג קליני ולבדוק איתו בהתחלה באיזו שיטת טיפול הוא עובד. בהצלחה תמי.

29/05/2007 | 17:35 | מאת: דו?רו?ן

פסיכולוג לא יכול לרשום תרופות ,רק רופא פסיכיאטר יכול לרשום כדורים, הפסיכיאטר מאבחן בעזרת שיחות עם המטופל מה הבעיה ומתאים לו כדורים ,ופוגש את המטופל בתחילת הטיפול עוד כמה פעמים ובודק האם הטיפול מתאים שוב ע"י שאלות למטופל. פסיכולוג מטפל בעזרת שיחות =פסיכוטרפיה . ישנם פסיכיאטרים שגם עושים פסיכוטרפיה וישנם שרק מאבחנים ומטפלים בכדורים. פסיכולוג רק מטפל בפסיכוטרפיה= שיחות.