שאלות קשות, אני יודע...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/05/2007 | 09:29 | מאת: ניר

שלום, מישהו יכול לתת לי הערכה כלשהי למספר הפסיכיאטרים בארץ? ומה בנוגע לפסיכיאטרים העוסקים בטיפול פסיכו-תרפויטי בארץ? ומספר הסטודנטים לרפואה הפונים להתמחות בפסיכיאטריה בכל מחזור? וכמה בחו"ל? שאלות קשות, אני יודע... תודה מראש :)

24/05/2007 | 12:23 | מאת: דור

שלום רב השאלות לא קשות אבל כאן זה לא המקום לתשובה רשמית אלא במשרד הבריאות. לענייננו- יש בארץ מעל 1,000 פסיכיאטרים מומחים. כל פסיכיאטר מומחה רשאי לעסוק בפסיכותרפיה. בהתמחות שלב ב' הוא נבחן על נושא זה. הדבר תלוי גם במקום ההתמחות- יש מרכזים לברה"ן ששמים דגש על פסיכותרפיה יותר מאחרים. בפסיכיאטריה בד"כ מדובר על רופאים מחו"ל. נדיר שרופא ישראלי שלמד בארץ יבחר להתמחות בפסיכיאטריה. בסה"כ זאת נחשבת להתמחות יחסית קלה ומגיעים אליה הרבה נשים ועולים. רוב המתמחים מצליחים לעבור את הבחינות שלב א' ושלב ב' ולהפוך למומחים. בברכה

25/05/2007 | 20:26 | מאת:

לניר מדוע אתה שואל? בכל אופן תודה לדור ותשובותו מדוייקת. ישנם רופאים שבנוסף למדו גם פסיכותרפיה-למודים של כשלוש שנים. שבת שלום דר' גיורא הידש