ריספרדל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/05/2007 | 18:43 | מאת: דניאל

שלום, לפני כחצי שנה אובחנתי כלוקה בהפרעה סכיזוטיפלית והתחלתי לקבל ריספרדל במינון של שני מ"ג. מאז אני סובל מירידה קוגניטיבית משמעותית (זיכרון, תפיסה אטית מאוד) מעייפות ומתחושה קשה של חולי ושל אפיסת כוחות. הפסיכיאטר שלי טוען שאין שום קשר בין התרופה לתופעות אלה ושמצבי טוב משהיה. באופן כללי הוא מתייחס לתלונותיי בביטול. האם יכול להיות שאני בכל זאת יודע מה קורה לי, ושיש קשר בין התרופה לסבלי, בהעדר כל גורם אחר שאוכל לחשוב עליו? תודה

23/05/2007 | 20:01 | מאת: דור

שלום רב רק אתה יכול לדעת מה עובר עליך. ריספרדל ניתן לעיתים להפרעות בהתנהגות שיש לאנשים עם הפרעה סכיזוטיפלית. אם יש הדרדרות קוגנטיבית ועייפות עקב הטיפול (ניתן לדעת עפ"י סמיכות הזמנים) אז מומלץ להפסיק עם התרופה ולשקול טיפול אחר. זאת תופעת לוואי נפוצה של כל התכשירים הנוירולפטיים (חוסמי דופמין) ולכן יש מקום לבדוק את הנושא. מכיוון שהפסיכיאטר מזלזל בך, לדבריך, אני ממליץ לך להפסיק את הטיפול אצלו ולהתיעץ בנושא עם פסיכיאטר אחר. בברכה

24/05/2007 | 17:55 | מאת: שיבא

בתקופה הקצרה שלקחתי את התרופה הזו, לא סבלתי ממה שאת/ה מתארים.

25/05/2007 | 01:33 | מאת:

לדניאל תודה למשיבים, אני חושב שתופעות כפי שתיארת עלולות להגרם מהרספרידל אבל גם מההפרעה הסכיזוטיפלית ולכן האבחנה המבדלת אינה פשוטה. בכל אופן בהפרעה סכיזוטיפלית באשור הרופא, אפשר לנסות להפסיק את התרופה לזמן מסויים ולראות מה קורה. כל טוב דר' גיורא הידש