פורום פסיכיאטריה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פסיכיאטריה
23630 הודעות
11817 תשובות מומחה
גולשים יקרים: מערכת אתר דוקטורס מודה לד"ר הידש על מסירותו רבת השנים לניהול הפורום, ועושה מאמצים רבים למצוא לו מחליף בהקדם. עמכם הסליחה.
28/03/2007 | 09:59 | מאת: אילנה

שלום, אבי בן 80, חולה בפרקינסון כ-7 שנים. בשנה האחרונה הופיעו הזיות ומחשבות רדיפה. רופא פסיכוגריאטרי המליץ על סרוקוול, ואכן טופל בהצלחה במינון של 200 מ"ג ביום. לאחרונה חלה הרעה וכנראה שאין השפעהשל התרופה והוחלט ע"י הרופא להחליף לרספירדל. כיצד עליו להפסיק? האם לקחת במקביל את הרספירדל, או להפסיק לגמרי את הסרוקוול ואז להתחיל ברספירדל? שמענו שתי גרסאות ואיננו יודעים מה להחליט,

28/03/2007 | 16:14 | מאת: דור

שלום רב ישנן מס' שיטות להחלפה. השיטה הקובעת היא השיטה שבה הרופא המטפל הנחה אותכם לנהוג על פיה. הדבר נכון שבעתיים כאשר מדובר באדם מאד זקן שלוקח תרופות פסיכיאטריות מאד חזקות. אינכם אמורים להחליט על כך לבד או על פי תשובות באינטרנט. פנו לפסיכיאטר המטפל אשר מכיר את החולה, את מצבו ואת המינונים הדרושים. בברכה

30/03/2007 | 19:25 | מאת:

לאילנה בגיל הזה תמיד מקובל להחליף מאוד בהדרגה. הבעיה היא שההזיות עלולות להיות תוצאה של הטיפול נוגד הפרקינסון וטיפול עם רספרידל עלול להחמיר את מצב הפרקינסון. כך שזו בעיה קשה מאוד לאיזון. שבת שלום דר' גיורא הידש

27/03/2007 | 23:56 | מאת: מישהי

ד"ר הידש שלום, היום התחלתי בטיפול ב'פבוקסיל',לקחתי רבע כדור,וכבר אני מרגישה איך כל הזמן אני בודקת את הגוף והפנים שאין עליהם סימנים אדומים וכו',אך אתגבר על כך,עבורי היום עשיתי צעד משמעותי ורציני שדחיתי זמן רב ושאני מקווה שלא אצטער עליו. כתבתי גם ל/שם עידכון אך גם לשאול אם יש לך מושג למה אפילו שקניתי בבית-מרקחת באחד ה'פארמים',בכל-זאת הם רשמו אצם את תעודת-הזהות שלי ואת שמי, הרי אני משלמת כ-73 ש"ח יותר מהמחיר בקופות,כדי שזה לא ירשם בשום מקום, אז למה הם רושמים אצלם מידע זה?ואם ידוע לך לאן עובר מידע זה? כי אחרת זה פשוט 'מצב מגוחך' שאשלם יותר ואקנה זאת בפרטי,אך שפרטיי יהיו גלויים בכל-מקרה. דבר נוסף שהטריד אותי(אך הוא לא העיקרי,ולא אתמקד עליו),הוא שהרוקחת הניחה את המרשם על הדלפק פרוש,כדי לרשום עליו,כשליידי עמדו לקוחות נוספים,ואני מרוב בושה ניסיתי כאילו להסתיר (עד כמה שיכולתי) עם היד וכו'(כמובן בלי שיבחינו בכך שאני מכסה עם היד בכוונה,וזה גרם לי להרגיש ממש גרוע עם עצמי,שכולם יחשבו שאני 'משוגעת' ולכן לוקחת כדורים כאלה.

28/03/2007 | 16:09 | מאת: דור

שלום רב ראשית הערה- רצוי בכותרת לרשום את שם הנושא ולא "לד"ר הידש". ברור שההודעה מופנית להידש, כי זה הפורום שבניהולו. שם הנושא נועד עבור אנשים אחרים עם בעיה דומה. מטרת פורום רפואי היא לענות על שאלות שיש להן "עניין ציבורי", כלומר שאלות שיכולות להביא תועלת גם לאחרים. מבחינה מקצועית, השאלה הנוכחית שלך, צריכה להיות מופנית לרוקח ולא לפסיכיאטר. יש לרוקחים כללים מאד ברורים לגבי כל מה ששאלת. זכותך לדעת אותם וגם להחליף בית מרקחת אם הכללים בו לא נשמרים. בברכה

28/03/2007 | 18:59 | מאת: מישהי

דור שלום, רשמתי עבור ד"ר הידש בשם הנושא,כי חשוב היה לי להדגיש שחשובה לי דעתו המקצועית-בעיקר-בנושאים אילו,ולא התכוונתי דווקא ל'דיון ציבורי',כמובן שתמיד אעריך מאוד ואשמח מתגובות של אחרים,ואשמח אם דרך שאלתי והתשובה עליה אולי אעזור למישהו אחר עם אותה בעיה,וכמובן שידוע לי שכל אחד יכול לקרוא את שאלתי,אך זו היתה בפירוש 'בעיה אישית' - כפי שהבנתי שמותר לשאול בפורום,ולדעתי אתה טועה ומותר בפירוש להפנות נושא או שאלה מסויימת ספציפית לד"ר הידש ולא לאחרים,כפי שאינך מתנגד אם אנשים מפנים שאלה אליך,נכון?! שנית - חשוב לי היה גם לעדכן את ד"ר הידש בקשר לתרופות שקיבלתי וכו',ואיני רואה בכך 'דבר פסול',ואני מודה לשניכם - גם לך דור וגם לד"ר הידש על התמיכה והייעוץ שנתתם לי ושהיוותה חלק חשוב מהחלטתי לחזור לטיפול התרופתי. מבחינה מקצועית חשוב לי לשמוע דווקא את דעתו של אדם - כמו ד"ר הידש שמכיר טוב את ה'מערכת' מבפנים ומבחוץ,ונראה לי שיודע משהו גם על נושא זה,וברור שאם אינו מבין בכך הוא יכתוב לי זאת. ובעיניין ה'התנהגות הלא נאותה' של הרוקחת,לא ציינתי זאת בשביל תלונה או ידיעה על 'חוקי אתיקה' וכו',אלא רק כדי לציין איך זה השפיע עליי. ודבר נוסף שחשוב לי להבהיר - דור - הוא שלפעמים דווקא מתכוונים 'להצניע' נושא מסויים,כי מרגישים מבוכה 'לחשוף' אותו לעיני-כל,ולכן מעדיפים לא להבליט את הנושא, כדי שרק ד"ר הידש ואולי משתתפים בודדים יכנסו אליו. חג-שמח, מישהי

28/03/2007 | 22:23 | מאת: מישהי

רציתי להוסיף גם משהו שמטריד אותי כעת ואיני בטוחה אם זה מחרדה או לא,התחילה לי ביום וחצי האחרונים (מאז תחילת לקיחת התרופה-רבע כדור) מעיין 'התקפת אלרגיה', שכוללת עיקצוצים וגירודים בכל הגוף,אך אין פריחה ממש,ואיני יודעת אם זו אלרגיה אמיתית או כתוצאה מחרדה; האם חרדה יכולה לגרום ל'אלרגיה מדומה' - לגירודים בכל הגוף? אני פשוט מפחדת שמרוב החרדות לא אבחין בין סימנים אמיתיים שמחייבים התייחסות,לבין 'סימנים מדומים'(שזה גירודים אמיתיים בגוף,אך עקב חרדה,זה אפשרי-נכון?)שלא צריך להתרגש מהם.מה עושים במקרה זה? בתודה מראש, מישהי

27/03/2007 | 23:05 | מאת: סיון

שלום אני נוטלת רמוטיב כשבוע וחצי במינון של 3 כד' ליום לפני כן לקחתי אפקסור של 225 ליום במשך כשלוש טחצי שנים וזה לא עזר במיוחד אומנם החרדות פסקו אך המועקות נשארו רוב הזמן ולכן הרופא החליף לי לרמוטיב אני מרגישה ממש רע אני בדיכאון ואיך לי חשק לכלום,האם זה נורמלי שאני מרגישה ככה אני לוקחת כשבוע וחצי את הרמוטיב ואני מרגישה רע יותר מה לעשות?

28/03/2007 | 12:01 | מאת: יואב

היי סיון מה לעשות? בתור מטופל כמוך עלייך ללכת במהרה לרופא המטפל בך או לחכות לתור הבא ולהגיד לו בדיוק איך את מרגישה והאם לדעתו זה שאלה של מינון רמוטיב או עליו לתת לך בכלל תרופה אחרת.רופא שיש לו תיק עלייך שלוש וחצי שנים ויותר של קשר טיפולי מסוגל בקלות לאבחן לך משהו חדש. בתקווה שתרגישי טוב במהרה. ובברכת חג שמח יואב

28/03/2007 | 21:26 | מאת: סיון

העניין הוא שהתחלתי טיפול אצל רופא חדש באופן פרטי והוא החליף לי לרמוטיב,אני כבר ניסיתי הרבה סוגים של תרופות ושום דבר לא עוזר לי אני כל הזמן במועקות ומחשבות רעות אני כבר לא מאמינה ברפואה ושמשהו יעזור לי ,הרופא הנוכחי הוא מנהל מכון וחשבתי שאולי הוא יעזור לי ת'אמת שאין לי כבר תקווה

28/03/2007 | 13:23 | מאת: דור

שלום רב רמוטיב איננו תחליף לאפקסור!! אם אפקסור עזר חלקית אז אין לך מה לנסות תרופה כמו רמוטיב שמיועדת בהגדרה למצבים קלים בלבד. זאת נראית לי החלטה מאד תמוהה של איש מקצוע לתת לך דווקא רמוטיב. בברכה

29/03/2007 | 00:43 | מאת:

לסיוון תודה למשיבים, אכן הרמוטיב מיועד לדיכאון קל עד בינוני, בנוסף, מספיק ליטול שני כדורים של רמוטיב ולא הוכח ששלושה טובים משניים. אם האפקסור לא פתר את כל הבעיה אז מדוע חיכית שלוש שנים? עדיף להיות פעילה יותר ולא להתקע עם תרופה שאינה עוזרת במשך כל כך הרבה זמן. את לוקחת את הרמוטיב זמן קצר מדי מכדי להעריך את השפעתו, אם כבר התחלת עם הרמוטיב כדאי לחכות 3-4 שבועות כדי להעריך את המצב. כל טוב דר' גיורא הידש

27/03/2007 | 23:03 | מאת: גדי

שלום . אני בן 27 סובל מאו סי די עמיד לתרופות לפחות מה שניסיתי עד עכשיו. הייתי אצל מישהו נעלה בתחום ,שדיבר איתי על כך שאני אצטרך להגיע לרמה של 50 מ"ג ליום +תרופה אנטי פסיכוטית. רציתי לשאול האם זה מוכר אצל מישהו ויש לכך תקדים בעבר.ואני כבר לא שואל על איך להשיג כמות זו והעלות... תודה וכל טוב

28/03/2007 | 01:15 | מאת: דור

שלום רב מינון מאד חריג. המינון המקסימלי של ציפרלקס הוא 20 מ"ג ליום וכל מה שמעבר לכך הוא בד"כ לא מקובל ובוודאי לא 50 מ"ג ליום. מצד שני, ציינת שיש לך OCD עמיד ולכן זאת ההמלצה שקיבלת. אין מידע אם מינון של 50 מ"ג ליום יעיל יותר ממינונים יותר נמוכים או אם הוא בטוח לשימוש. כעיקרון, תרופות מסוג SSRI ניתן לעיתים לקחת גם מעל המינון המקסימלי בלי שיגרם נזק גופני. בברכה

28/03/2007 | 11:47 | מאת: יואב

לי העלו מינון מרסיטל תרופה המקבילה לציפראמיל מ 20 מ"ג ל 40 מ"ג כדי שהתרופה תתן אפקט מבעד לכל הסמים שאני צורך .ככה שיש תקופות שמשחקים אם המינון אתה בוואדי לא חריג ולא היחיד בקשר למחיר ואיך להשיג פשוט מאוד: לאחר שהעלה לך מינון הרופא ל 50 מ"ג המחיר לחודש לא יעלה על בין 50 ל 60 ש"ח ואתה מוצא תרופות פסיכאטריות בכל בית מרקחת בארצנו. אני מקווה שצימצמתי לך את החרדות והדאגות ולו במעט. בהצלחה ובשורות טובות יואב

28/03/2007 | 17:42 | מאת: תומר

לגדי שלום רב, ראיתי באינטרנט דיווחים של משתמשים שלוקחים ציפרלקס במינון של 40 מ"ג לOCD.

28/03/2007 | 22:44 | מאת: תגובה ליואב

שלום רב. תודה על המידה ועל התשובות ששלחתם לי ואני בטח עכשיו יודע יותר. ליואב ,לא הבנתי איך בדיוק אני משיג את התרופות במחיר נמוך ועוד שייתנו לי את המינון הגבוה. תודה רבה ורק טוב

29/03/2007 | 00:40 | מאת:

לגדי תודה למשיבים, אבל OCD היא הפרעה עקשנית ולכן לעתים מגיעים למינונים גבוהים. כל טוב דר' גיורא הידש

27/03/2007 | 21:16 | מאת: ליאור

האם ויפאקס זה שם אחר לאפקסור?

28/03/2007 | 13:43 | מאת: דור

כן, שם אחר ומיוצר ע"י חברה אחרת.

29/03/2007 | 00:38 | מאת:

לליאור תודה לדור ואכן מדובר באותה התרופה כל טוב דר' גיורא הידש

27/03/2007 | 20:49 | מאת: אלי

שלום רב! טופלתי כשלוש שנים ברסיטל 40 מ"ג ליום לחרדה חברתית עם תוצאות טובות, אך הפסקתי עקב מיגרנות ועייפות. אחרי שהפסקתי התאכזבתי מהשינוי לרעה במצבי הנפשי והתחלתי ציפרלקס במינון 10 מ"ג ליום בתקווה לפחות ת"ל. אני מרגיש שהאפקט פחות חזק מזה שהיה לרסיטל בתקופה בה לקחתי 20 מ"ג, שהוא המינון האקוויוולנטי ל 10 מ"ג ציפרלקס לפי מיטב הבנתי. שאלותי הן: האם יתכן שציפרלקס יהיה יעיל פחות מרסיטל באותו חולה? האם כדאי לי להעלות את המינון או לחזור לרסיטל? האם אני יכול לצפות לאפקט דומה למה שהיה קודם אם אחזור לרסיטל 40 מ"ג כמו בעבר, או שיתכן שהאפקט "אבד"? תודה!!

28/03/2007 | 10:19 | מאת: יואב

לאלי שלום רב שמי יואב בן 36 אני מטופל מעל שנה ברסיטל ובמודל פורטה בנוגע לשאלה/ בעיה בנוגע רסיטל או ציפראמיל לפני חודשיים הייתי בסרט הזה וראה אולי אחדש לך משהו למרות שאני מפרגן לך שגם אצלי אישית בתור חולה המשתמש ברסיטל הרסיטל לוקח מקום ראשון ובגדול.לפני חודשיים לאחר שנה שלא סבלתי מדיכאון ואני נהנה אפילו ממצב רוח מרומם הפסיכיאיטר שלי רשם לי רסיטל ובבית המרקחת אמרו שאין להם והסבירו שציפראמיל היא התרופה המקורית והראשונית והמקבילה לרסיטל ושהרסיטל היא התרופה היותר חדישה אבל ציפראמיל היא המקור-כמו ילד טוב לקחתי ציפראמיל תוך יומיים חזר לי הדיכאון סבלתי ככה כל החודש במרשם של חודש אחרי זה ביקשתי והידגשתי רסיטל ואם אין שילחו אותי לאן שיש ומהרגע שחזרתי לרסיטל בזמנו זה היה 20 מ"ג היום כפול המינון(יש לי גם בעיית סמים ידידי) אבל אם תשאל אותי שמשתמש כמוך בתרופה לרסיטל תוצאות הרבה יותר טובות נספג יותר טוב בגוף ומשפיע יותר טוב על המוח כמובן על בסיס מינון מקביל בין שני הכדורים. לשאלתך האם "אבד" לך אז לא אבד לך בגלל הדיכאון אתה מכניס לך מחשבות שליליות לראש הפסק עם זה טפל בעצמך ותתעקש רק רסיטל דרך אגב -ממש מגניב הפורום הזה שאני מכיר בו אנשים שמשתמשים וסובלים כמוני זה גורם לי לא להתבייש בבעיות שלי ולטפל בהם בצורה רפואית מדעית מקצועית בהצלחה ובברכת חג שמח חברך לאותה צרה

28/03/2007 | 15:19 | מאת: אלי

תודה רבה יואב. שים לב ששאלתי על ציפרלקס ולא ציפרמיל. ציפרמיל ורסיטל אמורים להיות זהים מתוצרות שונות, לעומת זאת ציפרלקס היא תרופה חדשה שאמורה להיות יעילה יותר מהן בחצי המינון.

27/03/2007 | 17:50 | מאת: ליאור

שלום רב האם אפקסור יעילה לחרדה חברתית? איזה עוד תרופות יעילות לחרדה חברתית? אחרי ניסיון כושל של די הרבה תרופות ממשפחת SSRI לוסטרל ,ציפרלקס,ציפרמיל,פבוקסיל,סורבון,וקלונקס

28/03/2007 | 13:38 | מאת: דור

שלום רב התרופות היחידות שאושרו להפרעת חרדה חברתית ע"י ה-FDA הן סרוקסט, לוסטרל ואפקסורXR. כל שאר התרופות שלקחת לא נמצאו יעילות למטרה זאת. תרופה נוספת מקבוצה אחרת היא אורוריקס=מובמיד אך היעילות שלה מוטלת בספק. גם קלונקס יכול לסייע לחרדה חברתית במינונים של 2-6 מ"ג ליום, אך יש לו פוטנציאל גבוה לתלות והתמכרות בשימוש קבוע. אפשרות אחרת הן תרופות מסוג MAOI כמו נרדיל, פרנט ומרפלאן. תרופות אלה מאד חזקות נגד חרדה חברתית (יותר מכל השאר). הבעיה שהן לא רשומות בארץ וניתן לייבא אותן רק עם טופס 29ג' וגם יש צורך בזהירות מיוחדת איתן כולל דיאטה מיוחדת. בברכה

29/03/2007 | 00:35 | מאת:

לליאור תודה לדור, אחרי שתי תרופות מהקבוצה הפועלת על הסרוטונין SSRI יש הגיון לעבור לתרופה מקבוצה אחרת כמו האפקסור XR כל טוב דר' גיורא הידש

27/03/2007 | 17:16 | מאת: פלומי אלמוני

לפני כשנה בערך אובחנתי כחולה ocd, הסובל מחרדות ומידכאון עמוק (שנבע מה-ocd). התרופות שנטלתי היו: רספרידל, קלונקס, איטיומין, זיפרקסה, פריזמה ופלוטין. כמובן שעם השינוי במצבי (החמרה או שיפור) חל שינוי במינון. שאלתי היא: מה יכולות להיות תופעות הלוואי המידיות? התופעות לטווח ארוך? האם יכולות להופיע תופעות אחרות בעתיד? האם ישנן תופעות והשפעה שהיא בלתי הפיכה ולא ניתנת לפיתרון? כשהייתי בטיפול במשך תקופה אחרונה הייתי מאוד פסיבי ומדוכא ולא עסקתי בשום פעילות גופנית. כיום אני חלש יותר פיזית, מתעייף (סיבולת) מהר יותר (למשל בזמן ריצה), מזיע יותר מדי... האם אלו צותאות של נטילת התרופות? ו'קיים גם רעד, ויברציות בגוף... אם תופעות אלה כן יכולות לנבוע כתוצאה מנטילה ממושכת של תרופות ssri... אז האם הן נעלמות ונפתרות עם הזמן או שהן לכל החיים ובלתי ניתנות לשינוי... בלתי הפיכות? אני מודאג... אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי... תודה!

28/03/2007 | 13:53 | מאת: דור

שלום רב התרופות שקיבלת הן בעיקר תרופות אנטיפסיכוטיות ולא נוגדי דיכאון או נוגדי אובססיה. אינני יודע מה האבחנה שלך. כפייתיות יכולה להיות סימפטום של מחלות שונות ולאו דווקא אבחנה בפני עצמה. עייפות ותחושת "זומבי" היא תופעה מוכרת עם תרופות אנטיפסיכוטיות. אם יש לך OCD אז לא מומלץ לקחת תרופה אנטיפסיכוטית שכן זה מיותר וכרוך בסיכונים רבים ומשמעותיים. הטיפול ב-OCD הוא ע"י נוגדי דיכאון. בשימוש ממושך (ולפעמים גם קצר) תרופות אנטיפסיכוטיות יכולות לגרום להפרעות נוירולוגיות מסוג TARDIVE SYNDROME שזה כולל גם רעד, טיקים, תנועות לא רצוניות של הלשון, של הגפיים, של הסרעפת ועוד. זה יכול להיות קבוע=בלתי הפיך, כלומר להמשיך (או להחריף) גם אחרי שמפסיקים עם התרופות. בברכה

29/03/2007 | 00:34 | מאת:

שלום, תודה לדור ואכן אתה מציין מספר רב של תרופות, אולי לא נטלת את כל התרופות באותו הזמן? רספרידל, זיפרקסה ואיטומין הן לאותה המטרה ולכן אינירואה טעם בלקיחה משולבת שלהן, כך גם פריזמה=פלוטין אז למה את שתיהן? בכל אופן הזעה רבה עלולה להיות מהפריזמה, ועייפות וחולשה משאר התרופות. כל טוב דר' גיורא הידש

27/03/2007 | 15:41 | מאת: דנה

שלום רב לד"ר הידש! מקווה שתוכל לענות לשאלתי בתשובה מספקת ומובנת ... הנני בת 27 כיום עברתי ניתוח בגיל 12 בגב וסובלת מכאבים כרוניים כיום וצריכה גם לעבור ניתוח חוזר שם בגב, במשך חיי עברתי טרואמות ועדיין עוברת בן זוגי חולה במחלה קשה , ובעיות בריאותיות שלי ובעיות נוספות משפיעות עלי בשגרת חיי היום יום מספרת בקצרה ככל האפשר , הגשתי תביעה לביטוח לאומי מכיוון שאינני מסוגלת לעבוד והאבחנה של הפסכ' שאותה נתתי לביטוח לאומי היא כזו: AJUSTMENT + PROLONGED DEPRESSIVE REACTION PRSONALITY DISORDER NOS ובאותה תקופה נתן לי אסייול לוציפרלקס עם אבחנה זו ולאחר ועדה נקבעו לי 20 אחוזי נכות על העניין הזה. הנני רוצה להגיש החמרת מצב מכיוון שהמצב רק מחמיר ואינני כמו פעם והלכתי לפס' אחר שקרוב יותר לאיזור מגורי והוא רשם לי את האבחנה הזו: ADJUSTMENT REACTION+PREDOMINANT DISTURBANCE ותרופות MELODIL 50MG וגם TRANXAL 15MG מבקשת בבקשה לדעת ממך האם אבחנה זו היא יכולה להיות בעצם מסמך של החמרת מצב או שזו אבחנה לא טובה בשביל הגשת החמרת מצב לעומת ההאבחנה הקודמת אודה לך מאוד על תשובה העונה על שאלתי זו מכיוון שאיני יודעת ולפי האחוזי נכות מה אבחנה כזו יכולה להיות מבחינת אחוזים מכיוון ש20 אחוז זה סימנים אובקטיביים וסובקטיביים המגבילים באופן בולט את ההתאמה הסוציאלתית וכושר העבודה וזה מה שקבעו לי. 30% זה ישנם סימנים קליניים ברורים המגבילים באופן ניכר את ההתאמה הסוציאלית ואת כושר העבודה 50% זה ישנם סימנים קלינים מובקים וקבועים שאים בהם הפסקות המגבילות את ההתאמה הסוציאלית ואת כושר העבודה באופן ניכר מבקשת בבקשה שתוכל לענות לי לפי אבחנות אלו מה שייך לאבחנתי מבחינת האחוזים פחות או יותר . (מה שרשמתי על האחוזים זה לפי הפרק של הנכות לנושא זה ) בתודה מראש על תשובתך דנה

28/03/2007 | 14:02 | מאת: דור

שלום רב זכאות לקצבת נכות לא נקבעת בהכרח לפי אבחנה מסויימת אלא עפ"י יכולת (או חוסר יכולת) לתפקד, לעבוד ולהשתכר. האבחנות של הפסיכיאטר השני נחשבות הרבה יותר קלות לעומת האבחנות של הפסיכיאטר הראשון ולכן לא סביר לחלוטין שבעקבות כך יעלו לך את אחוזי הנכות. למעשה, לא כדאי לך להציג את חוות הדעת של הפסיכיאטר השני לביטוח לאומי שכן גם האחוזים שקיבלת יכולים להתבטל. בברכה

29/03/2007 | 00:30 | מאת:

לדנה תודה לדור ואכן האבחנה לא כל כך חשובה אלא יכולת התפקוד כפי שציינת בסעיפים השונים. כך שתקראי שוב את הסעיפים ותעריכי את מה הסעיף המשקף את מצבך. כל טוב דר' גיורא הידש

27/03/2007 | 01:46 | מאת: מתן

שלום רב.אני נוטל את הכדורים הבאים לטיפול באו.סי.די:1.5 מ"ג ריספרדל,40 מ"ג סרוקסט,15 מ"ג רמרון. בזמן האחרון אני מרגיש ירידה ביכולותיי הקוגניטיביות כגון:יכולת חשיבה,מהירות חשיבה,זיכרון,ריכוז וכו' .שאלתי היא: א.האם יכול להיות שתופעה זו נובעת כתוצאה מהכדורים שאני נוטל או שמא זהו ביטוי נוסף של הפרעת החרדה? ב.אני מאוד משמין בתקופה האחרונה וחשוב לציין שאין זה קורה עקב תיאבון מוגבר כי אני ממש ממעיט באכילה,לכן השאלה היא האם הכדורים כשלעצמם משמינים והאם ישנם כדורים אחרים שפחות משמינים??

לקריאה נוספת והעמקה

למתן כל התרופות שאתה נוטל עלולות להגביר את התיאבון וגם לגרום להאטה במטבוליזם ולכן עליה במשקל. הכדורים כשלעצמם אינם משמינים. הסרוקסט והרמרון הם החשודים העיקריים אבל גם רספרידל עלולה לגרום לכך. כך גם התרופות עלולות קצת לעייף ולהוריד מהערנות אבל גם חרדה עלולה לפגוע ביכולת הקוגניטיבית. כאן דווקא הרמרון הוא הראשון שעלול לגרום לכך. כל טוב דר' גיורא הידש

26/03/2007 | 22:41 | מאת: זהבה

לד"ר הירש שלום רב אני מטופלת בציפרלקס כחודש וחצי,יש הטבה בהרגשתי,אני פחות בחרדה ולא מתבכיינת כל היום אך אנני יודעת אם גודש באף,כאבי ראש באיזור המצח ובעיות נשימה הם תופעות לוואי של התרופה כי קראתי בהוראות שמצורפות לקופסא שיש בהתחלת נטילת התרופה תופעות כאלה,בנוסף אני גם סובלת מחוסר תשוקה מינית. אודה על תשובתך זהבה

לקריאה נוספת והעמקה
29/03/2007 | 00:26 | מאת:

לזהבה הירידה בחשק המיני עלולה להגרם מהציפרלקס ובדרך כלל יש הקלה או שהתופעה חולפת עם הזמן והסתגלות הגוף לתרופה. הגודש באף עלול להיות מבעיות גופניות כמו סינוסיטיס וכך הלאה וכדאי להבדק אצל רופא המשפחה, רק אם תשלל בעיה גופנית אפשר לחשוב על כך שהתופעות הן מהציפרלקס. כל טוב דר' גיורא הידש

26/03/2007 | 22:10 | מאת: זיוהלה

שלום רב אני שותה סימבלתה כשנה ומעונינת לבקש מהרופאה להחליף לאיקסל שבעבר היטיב עימי יותר. האם יש צורך לעשות הפסקה עם הסימבלתה ? או שאפשר לשתות מייד את האיקסל ולהפסיק עם הסימבלתה? בברכה ותודה רבה זיוהלה

28/03/2007 | 16:35 | מאת: דור

אין צורך בהפסקה. אפשר לעבור מייד.

29/03/2007 | 00:24 | מאת:

לזיוהלה תודה לדור ואפשר להחליף מיד כל טוב דר' גיורא הידש

26/03/2007 | 21:45 | מאת: שלום

האם יש סיכוי לצאת מהמחלה האם יש טפול באופן פרטי שיכול לעזור לחולה לא רק לרופא האם יש הגבלה בכמות הכדורים שדוחפים לחולה תודה בעד התשובות

28/03/2007 | 14:25 | מאת: יואב

היי שלום ראשית אני יואב בן 36 סובל מדיכאון חרדה ובעיית סמים . מניסיון של שנים כמטופל וצבירת ידע אישי על המחלה מערכת בריאות הנפש וכו אענה אחד לאחד : *האם יש סיכוי לצאת מהמחלה-לצורך אבחון סוגייה זו על הרופא לאבחן את חומרת המחלה, לצורך זה עליו לדעת היסטוריית מחלות במשפחה ,ותנאים סביבתיים(עבודה בית) ,תגובות לטיפול תרופתי ופסיכולוגי ממידע שנאסף לאורך כל משך הטיפול על החולה בעבר וכו .ככה יכול הרופא לענות כמעט בודאות את חומרת המחלה סיכויי החלמה.אופן הטיפול והאם תזדקק לאישפוז או שמספיק לך תרופות ו /או שיחות עם פסיכולוג וכן הלאה והלאה. *לשאלתך האם רופא פרטי זה הפתרון הכי יקר והכי פחות יעיל?אני מטופל במסגרת מרפאה ציבורית הפסיכיאטר שלי הוא מנהל המרפאה והוא תותח .איבחנו אותי אחרי שתיים שלוש שיחות הרופא התאים לי כדורים ותוך חודש התחלתי להרגיש ליגת על אז אתה מבין שאתה לא חייב פרטי אני חיי במקום מבודד ויש מרפאה ציבורית. תבדוק גם במקום מגורייך. *לפי סגנון הבעתך ושימוש במילה "דוחפים לחולה כדורים" עליך לדעת שמי ש"דוחף" כדורים זה בן אדם שלמד 7 שנים ולא בעל מוסך ושום דבר לא נעשה באופן שרירותי גם אם לך זה נראה ככה .אתה יכול רק לאחר שימוש בכדורים לתת את חוות דעתך כמו למשל שהכדורים עזרו לך לדוגמא וכו והרופא גם מזה לומד איך לעזור לך. בהצלחה ובברכת חג שמח

28/03/2007 | 16:31 | מאת: דור

בסכיזופרניה ההמלצה בד"כ לפנות לטיפול בסקטור הציבורי בגלל מורכבות המחלה והעובדה שיש לה מהלך כרוני.

28/03/2007 | 23:56 | מאת:

לשלום תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם כל טוב דר' גיורא הידש

26/03/2007 | 19:13 | מאת: moti

שלום רב אני בחור בן 29 שמשתמש בסמים מסוג אקסטזי , אל .אס.די וקוקאין לפני כשנה נכנסתי לדיכאון וחרדות קשים , חשבתי שאני מאבד את השפיות שלי. ניגשתי לפסיכיאטר ואובחנתי כסובל מחרדה דיכאונית הפסקתי את לקיחת הסמים עקב המצב , והתחלתי לקבל טיפול תרופתי של ציפרלקס ואדרונקס עברו חודשים רבים עד שחשתי בשינוי לטובה ,חזרתי להשתמש פעם בשבועיים באקסטזי וקוקאין . השאלה שלי היא אם יש סכנה כל שהיא שהמצב יחזור לקדמותו במידה ואני מקפיד לקחת את הכדורים

28/03/2007 | 09:50 | מאת: יואב

היי מוטי אני באותו סרט כמוך סמים: חשיש ב 2000 ש"ח בחודש ולאחרונה חוגג גם חגיגת אני בן 36 מטופל כמוך אצל פסיכיאטר דכאון וחרדות כדורים מקבילים לשלך רסיטל(ציפרלקס) ומודל פורטה אני שנה לוקח את הכדורים כמו שעון ןמרגיש טוב לפני חודש התלוננתי על חוסר שקט הפסיכיאטר אמר שיחסית לסמים שאני צורך צריך להכפיל את מינון הכדורים שישפיע על הדיכאון ושימוש ללא שליטה בחשיש.אני יודע שיש פסיאטרים שיפסיקו לטפל בך שתגיד שאתה משתמש וישלחו אותך הלאה לגמילה הרופא שלי מקל על הסבל מהסמים והשאיר לי פתוח לטפל בעצמי בגמילה.לפי דעתי ספר הכל פתוח לפסיכיאטר ותבקש עוד מינון כי חזרת קצת למחלה של הנרקומניה וצריך מינון גבוהה כדי שתישאר רגוע ולא שוב תחזור לאבד שליטה בשימוש פעמיים שלוש בשבוע ובמהרה תחזור לכל יום כל היום ככה אני מחשש מהבוקר עד הערב .בהצלחה לך טפל בעצמך אל תזניח לקיחת כדורים ותההיי כנה עם הפסיכיאטר כי אם לא תספר לו הכל הוא לא ידע לטפל בך כמו שצריך.

28/03/2007 | 13:12 | מאת: moti

תודה על העצה יואב

28/03/2007 | 16:24 | מאת: דור

שלום רב סביר להניח שהמצב של דיכאון אצלך יהיה קבוע (ואף יחריף בהמשך) כל עוד אתה ממשיך להשתמש בסמים. במצבך לא הייתי ממליץ על ציפרלקס ואדרונקס אלא על תרופה אחרת נגד דיכאון אשר תטפל גם בכמיהה להשתמש בקוקאין. אבל יותר חשוב שתתנזר לחלוטין משימוש בסמים מסוכנים אלה. מומלץ לפנות לטיפול אצל פסיכיאטר מומחה להתמכרויות. אין הרבה כאלה בארץ ובכל זאת כדאי מישהו שזה התמחותו. בברכה

28/03/2007 | 18:05 | מאת: moti

אני חייב לעשות את כל המאמצים בכדי להפסיק , אני יודע שאני מסוגל אבל שתבין זה מין שגרת חיים שאימצתי לעצמי במשך שנים ואני יודע שמה שאני עושה זה הרס עצמי אני מקווה להפנים. תודה. .

26/03/2007 | 15:26 | מאת: א פ

בסביבות 1986 הייתי בטיפול פסיכיאטרי , על רקע תלונות מצידי על מחשבות מטרידות[ אובססיות] חריפות.מצבי היה קשה מאד , שהתבטאה, בין היתר, בהתנהגות תוקפנית [ כלפי חתולים] . הנטייה מצד המטפלים הייתה שאני עובר לפחות תהליך טרום פסיכוטי , תהליך סכיזופרני. יש תיעוד רפואי ,בעיקר שהייתי בדיכאון , אולם יש מספר קטן של איזכורים , שמעלים חשד להתנהגות אופיינית להיפומאניה/מאניה. טופלתי בנאולפטיל, אנפרנית , וכן [מעט] בסרוקסט.הטיפול לא היה אפקטיבי. ב 1986 הופסק הטיפול על רקע תובנה שלי , שהמגמה הנכונה היא ניסיון להדחקת האובססיה- מצבי , אכן, השתפר. ב 1994 חידשתי את הטיפול , אובחנתי כסובל מ OCD , וטופלתי בפרוזק [ פלוטין] 20 מ"ג ליום- מצבי השתפר באופן דרמטי. כשעוצמת האוססיות התחזקה, העליתי את המינון , וזאת באמצעות "הוראה" לרופא המשפחה , שניפק לי את המרשמים , ללא בחינת מצבי הנפשי , ולעיתים אפילו , ללא שראה אותי פיזית[ דרך טלפון למשרד המרפאה] - כך עלה המינון בהדרגה ל 40 מ"ג , ובהמשך ל 60 מ"ג. לפני כשנה וחצי , כשהמינון היה 60 מ"ג התפרצה אצלי אפיזודנה היפומאנית/מאנית , שבין היתר התבטאה , בהעברת כל חסכונות משפחתי [ כמיליון שקל ] , לידי נוכלים , בניגוד מוחלט לכל היגיון סביר.א: עקרונית, מה הספרות הרפואית יודעת לדווח על הקשר פרוזק/נוגדי דיכאו/נוגדי אובססיה להתפרצות היפומאניה/מאניה. ב: התייחסות לנושא זה , על רקע הביאוגרפיה שתוארה לעיל.ג: אשמח לקבל הפנייה לחומר רפואי רלוואנטי. תודה, א פ

26/03/2007 | 18:28 | מאת: דור

שלום רב פרוזק יכול לגרום למניה אצל אנשים מסויימים (אנשים עם גנטיקה למניה או פסיכוזה) ויש על כך ספרות עניפה. יש לך גם עילה לתבוע את רופא המשפחה. לדבריך, הוא העלה לך את המינון ללא בדיקה וללא המלצה כתובה של פסיכיאטר. זה מקרה קלאסי של רשלנות רפואית. כדאי להתיעץ עם עורך דין לגביי הסיכויים שלך במשפט מסוג כזה. במיוחד לאור הנזק הכבד (הכספים שהפסדת). אם העורך דין יעריך שיש אפשרות לנצח, אז תצטרך, ככל הנראה, גם חוות דעת פסיכיאטרית שתתמוך בגירסה שלך לגבי המצב הנפשי. בברכה

28/03/2007 | 01:13 | מאת:

לא. תודה לדור ואכן כל התרופות נוגדות הדיכאון עלולות לגרום גם לפעילות יתר כל טוב דר' גיורא הידש

29/03/2007 | 13:11 | מאת: א פ

רוב תודות עבור ההתייחסות! האם אתה מבצע חוות דעת פסיכיאטרית? חג שמח , א פ

26/03/2007 | 15:19 | מאת: גוטיק

שלום, ביקשתי עזרה תרופתית בגלל סימפטמים של דיכאון לפני מחזור וגם בגלל תחושה של עצב תמידי. ניסיתי בעבר כדורים ממשפחת הסרוטונין ותופעות הלוואי היו קשות מאוד, הרגשתי שאני הופכת לקהה רגשית, קושי לבכות, עלייה בעצבים וכו'. בסופו של דבר הפסיכיאטרית רשמה לי אדרונקס. בכמה חודשים האחרונים אני שותה אדרונקס, 2 כדורים בבוקר.לא חשה בשינוי במצבי, רק יותר עירנות וקושי להירדם בלילה. הפסיכולוגית שלי טוענת שאני בעודף עוררות, מתח גדול וקוטביות במצבי הרוח שלי בגלל רמות גבוהות של אדרלנלין והמליצה על כדור להורדת האדרלנלין, מה שיביא לדעתה לעלייה בסרוטונין. האם הטענה נכונה? האם אני אמורה להפסיק לשתות את האדרונקס אם אני מרגישה שהוא לא עוזר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/03/2007 | 01:11 | מאת:

לגוטיק השאלה לא לגמרי ברורה לי, הפסיכולוגית טוענת שהכדור עוזר מדי? שאת בפעילות יתר? ואלו את טוענת שאין שינוי במצב הרוח והדיכאון לא חלף? אולי כדאי לחזור לרופא כדי שיעריך את מצבך ואחר כך לשקול שינוי בטיפול. כל טוב דר' גיורא הידש

26/03/2007 | 15:06 | מאת: אביב

שלום, נתקלתי בפורום הזה ממש במקרה, אבל קראתי כמה מהשאלות והתשובות שמוצגות כאן, והייתי רוצה לשאול בקשר אליהם. אני מטופלת ב40 מ"ג פלוטין כבר 3 שנים ובנוסף, 8 מ"ג אדרונקס כבר 3 חודשים. לא מפריע לי כרגע העובדה שאני לוקחת כדורים, אבל השאלה היא בעצם האם אחרי כ"כ הרבה זמן ואחרי התאוששות מאוד איטית מדיכאון קליני, יש אפשרות שבעתיד אני לא יזדקק לתרופות פסיכיאטריות למניהן. כמו כן, למרות שאני מסוגלת "לגמור" לבד, אני לא מסוגלת להגיע לאורגזמה כשאני עם בן זוג. אחרי ובזמן יחסי המין אני לא נהנית ונכנסת לדכאון, למרות שאני כן נמשכת לאדם השני. האם תופעות אלו מקורן בתרופות, או שהן פסיכולוגיות לגמרי? אני ישמח לתשובות....

לקריאה נוספת והעמקה

לאביב הפלוטין בהחלט עלול לגרום לקושי באורגזמה. השאלה האם אצלך מדובר על הקשר הזה תלוי מאוד בזמנים. אם הקושי באורגזמה עם הבן זוג החל עם הפלוטין וקודם היה בסדר אז סביר שהפלוטין או הגורם. כמובן שהפרעה באורגזמה עלולה להיות מסיבות רבות ושונות ולא בהכרח מהפלוטין ואז הטיפול הוא אצל סקסולוג או פסיכולוג. אם מדובר על הפלוטין, אפשר לשקול ירידה במינון לכדור ביום, מעבר לתרופה אחרת, כך למשל האפקסור עשוי לעשות את פעולת הפלוטין והאדרונקס יחדיו בתקווה שלא יפגע באורגזמה. כל טוב דר' גיורא הידש

26/03/2007 | 14:59 | מאת: ל.

שלום ד"ר הידש אמנם שאלתי לא קשורה להתייעצות, אך אשמח מאוד אם תוכל לענות לי. ע"פ פרוייד- האם מות אם בשלב האוראלי- גורמת לקבעון בשלב הזה? ואיזה מנגנוני הגנה מופיעים אצל הילד בהמשך (שלדוגמא בעתיד מפתח בעיות בבניית קשר זוגי בריא) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
28/03/2007 | 01:05 | מאת:

לל. אנסה לעזור מעט. טראומה בגיל הזה או איבוד קשר עם דמות משמעותית לא חייב ליצור קיבעון אבל יתכן. כיום מחלקים את השנה הראשונה לשלב האוטיסטי (3 חודשים), פרנואידי והאורלי המלא. בשלב האחרון התינוק מתחיל להכיר את אמו ומתפתחת חרדת זרים. כך, שיהיה שמוש רב במנגנונים של השלכה, בידוד, קושי באמפטיה, חצוי (splitting) וכך הלאה. הקשר הזוגי מעוצב יותר בתקופה האדיפלית. כל טוב דר' גיורא הידש

26/03/2007 | 14:50 | מאת: אני

שלום הייתי רוצה לדעת אם 20 טיפות ביום(כל יום) של הלדול לאישה בת 45 זה מספיק? והאם זוהי תרופה חזקה ? והאם צריך לעשות הפסקות מדי פעם?

לקריאה נוספת והעמקה
28/03/2007 | 01:02 | מאת:

שלום, התרופה נחשבת ל"חזקה", היא לא ממכרת ולכן אין צורך לעשות הפסקות. לגבי המינון צריך לדעת מה האבחנה ולשם מה ההלידול ניתן ומה המצב של המטופל. כל טוב דר' גיורא הידש

26/03/2007 | 13:32 | מאת: יעלי2

שלום אני נוטלת סרוקסט בעקבות התקפי חרדה כבר שנים, אני מעוניינת להיכנס להריון. האם ניתן לקחת סרוקסט בזמן הריון? האם יש תרופה אחרת שניתן לקחת? ומה בדבר תקופת הנקה? תודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
28/03/2007 | 01:01 | מאת:

ליעלי לאחרונה פורסם מאמר שיש סיכון בסרוקסט בשליש הראשון להריון, בכל מקרה כדאי להתייעץ עם המכון הטרטולוגי בהדסה, הם עונים גם לפניות טלפוניות. תרופות אחרות מאותה הקבוצה כמו פרוזק וציפרלקס מותרות בהריון. כל התרופות עוברות בחלב בזמן ההנקה, כאן השאלה יותר מורכבת אבל קודם צריך לסיים את ההריון... אחרי תקופה ארוכה שאת נוטלת סרוקסט, אולי כדאי להתייעץ עם הרופא המכיר אותך על סיום הטיפול בסרוקסט? כל טוב דר' גיורא הידש

יש לי ידיד שמשתמש בסמים בעיקר קלים כבר 11 שנה. מתחיל דברים ולא מסיים, ושקצת קשה הוא מעשן. הוא רוצה להפסיק. האם כדי להצליח להפסיק לעשן יש צורך בטיפול פסיכיאטרי? מישהו מכיר פורום שיכול להנחות אותי בעניין? תודה דפנה

שלום רב ברוב המקרים אין התמכרות משמעותית לקנביס. הדבר תלוי בכוח הרצון שלו. שימוש בקנביס איננו מהווה אינדיקציה לטיפול פסיכיאטרי, כל עוד הקנביס לא מעורר תחלואה פסיכיאטרית. סמים שנחשבים לממכרים בדרגה גבוהה הם הרואין (או אופיאטים אחרים), קוקאין, אלכוהול ובנזודיאזפינים (כגון קלונקס או ווליום). סמים מסוג קנביס, אקסטזי, אל.אס.די וריטלין יש בהם סיכונים נמוכים לתלות והתמכרות. כמובן ששימוש בכל סוגי הסמים (מלבד סמים שניתנים עפ"י מרשם) מנוגד לחוק. בברכה

אז איך ניתן לסייע לכוח הרצון? האם יש גופים שיכולים לסייע לצאת מיזה? הרי מדובר ב 12 שנה, שבהם היה רצון להפסיק שנכשל. בברכה דפנה

25/03/2007 | 23:36 | מאת: אבי

ידוע כי רוב התרופות ממשפחת SSRI פוגעות במין בעיקר גורמות לשפיכה מאוחרת וזה דבר מאוד קשה שאי אפשר להתפשר..... אני לא מאמין שאין טיפול לזה.חייב להיות משהו שיעזור לנטרל את זה. אני יודע ושמעתי על בונסרין או רמרון שאינן פוגעות במין ואף "מנטרלות" שלא לחלוטין כלל את הבעיה.

26/03/2007 | 11:40 | מאת: דור

שלום רב המושג הנכון הוא לא שפיכה מעוכבת אלא אורגזמה מעוכבת או אפילו אנ-אורגזמה. זאת בעיה נפוצה בסקסולוגיה ואיננה קשורה רק לטיפול תרופתי. תרופות פסיכיאטריות שיכולות לגרום לכך, או להחמיר את הבעיה, הן נוגדי דיכאון (מסוגים שונים אבל בעיקר SSRI) או רידזין (תרופה אנטיפסיכוטית ישנה). עדיין- ברוב המקרים- הגורם לבעיה הוא פסיכולוגי ולא תמיד ניתן להאשים את התרופה. גברים רבים (וגם לא מעט נשים) סובלים מהבעיה גם בלי שלקחו תרופות פסיכיאטריות מהסוג הנ"ל. אלה הן העובדות. יש מחקר קטן שנעשה בבי"ח "גהה" על חולים מאושפזים שמראה שתוספת של רבע כדור בונסרין לסרוקסט 20 מ"ג מקטין את הפגיעה במין אצל גברים וזאת מכיוון שיש לבונסרין השפעה אנטי-סרוטונרגית. עבודות אחרות מראות שתוספת של סורבון יכולה לסייע לאותה מטרה. לפעמים ניתן להוסיף אדרונקס או זייבן לאותה מטרה. לא ניתן לנהל טיפול ע"ג הפורום ולכן אין מנוס אלא להתיעץ פנים אל פנים עם פסיכיאטר שמתמצא ומבין בסקסולוגיה ויש כמה כאלה בארץ. בברכה

26/03/2007 | 14:01 | מאת: עופרה בן ארי-סטודנטית לסקסולוגיה

לדור, http://www.sexual-health.org.il/profInfo.asp?info_id=36551 המושג שפיכה מעוכבת אינו זהה למושג אורגזמה מעוכבת. שפיכה ואורגזמה הן שתי תופעות שונות. כך שלפני שאתה מתקן מישהו, רצוי להתעדכן קודם. בברכה אני

25/03/2007 | 21:34 | מאת: אלי

לד"ר שלום רב דוקטור אני חולה בסכיזואפקטיב ודיכאון אני כבר שבועיים בדיכאון אני מקבל טיפול נגד דיכאון וגם מייצב מצב רוח ותרופה ווסירוקוול. שאלתי היא האם הדיכאון יעבןר לי או שאני אשאר בדיכאון עמוק אנא דוקטור תן לי תשובה מלאה כי הסבל שלי מאד גדול. אודה לך אם תעזור לי תודה אלי

27/03/2007 | 23:18 | מאת:

לאלי דיכאון מטבעה זו הפרעה חולפת וכל הסיכויים שגם אצלך היא תחלוף. לעתים קרובות בדיכאון ישנה הרגשה שהדיכאון אף פעם לא יחלוף, אבל זו הרגשה/תכונה של הדיכאון עצמו, לא צריך להתרגש מכך ועם הטיפול נוגד הדיכאון, כמו שאתה לוקח, סביר מאוד שעוד שבועיים שלושה כבר תרגיש הרבה יותר טוב. כל טוב דר' גיורא הידש

25/03/2007 | 20:25 | מאת: רוי

שלום מהן תופעות הלוואי הידועות אחרי הפסקת לקיחת רסיטל? לקחתי במשך מספר שנים מינון של 20 מ"ג ובשנה וחצי האחרונות 10 מ"ג [חצי כדור] הפסקתי לחלוטין בהדרגה כי אני רוצה להיכנס להריון ולא יודעת אם מותר לקחת כדור זה בהריון בכל מקרה שאלתי היא מהן תופעות הלוואי והאם תאבון יתר יכול להיות כלול בהן?ומכאן יתר אכילה והשמנה... צורך באכילת מתוק גם יכול להיות?[אני מאמינה שלא..אבל בכל זאת שואלת] מה לגבי הריון?האם מותר לקחת רסיטל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/03/2007 | 23:15 | מאת:

לרוי רסיטל מותר בהריון ואני תמיד ממליץ להתעדכן במכון הטרטולוגי בהדסה ותוכלי למצוא את הטלפון משמאל ב"טלפונים חשובים". אם הפסקת כבר את הרסיטל לפני מספר ימים אז כבר לא צפויות שום תופעות לוואי מהרסיטל, גם התיאבון המוגבר אינו קשור. כל טוב דר' גיורא הידש

03/05/2008 | 17:35 | מאת: שמיל

אני נוטלת רסיטל במינון של 20מ"ג מזה כשנה, נטילת הטיפול החלה בעקבות משבר במקום העבודה. במקביל, אני בטיפול פסיכותרפויטי מזה כשמונה שנים. כיום אני באמצע הריון, הובהר לי על ידי המכון הטרטולוגי בהדסה כי אין בעיה בנטילת רסיטל במהלך הריון, אך יש סיכון לולד בעל תופעות גמילה. הייתי רוצה להפסיק את נטילת הרסיטל בסמוך ללידה (בהמלצת המטפלת). מהן המלצותיך בנושא לגבי דרך הפסקת נטילת הטיפול והמועד שבו יופסק.

25/03/2007 | 19:36 | מאת: יהודית

מדובר בילדה בת 9 אשר נוטלת ריספירידול במינון של 3/4 מ"ג במשך 5 שבועות . הילדה במעקב אצל פסיכיאטרית. טוענת לאימפולסיביות. מה עשויה להיות האבחנה? האם יכול להיות שהתרופה ניתנת עקב היפראקטיביות או ADHD?

לקריאה נוספת והעמקה

ליהודית כן, הרספרידל נתנת לעתים להרגעה בהפרעת קשב או לשליטה באימפולסיביות. כל טוב דר' גיורא הידש

25/03/2007 | 17:58 | מאת: \\\

רשמתי את המציק לי בפורום אחר אך הפנו אותי לפה - לאחרונה, עקב תקופת לחץ אליה נכנסתי בחיי, פרצה לחיי תקופת אוננות ידנית מוגברת (ואני מדגיש אוננות ידנית וגברת), דבר שלפני כן לא היה בכלל. לפני תקופה זו, בכלל לא היה מעסיק אותי ולא הייתי מסתכל על איבר המין שלי, וכאשר נכנסתי לתקופה זו, הייתי נתון הרבה פעמים במצב בו אני 'מתעסק' עם איבר המין שלי. בכל-אופן. נראה לי (אני בטוח) כי איבר המין שלי גדל, התארך והתעבה עקב כך ואני לא רוצה בכך, אלא רוצה להקטינו ולהחזיר למצב הקודם. כאשר שם אני את מכנסיי, איבר-המין שלי ממש בולט, מה שלא היה לפני, וזה מציק ומביך אותי, כי כולם מסתכלים על כך. אני מרגיש לא הכי שמח עם זה. מה ניתן לעשות? הייתי רוצה לדעת, מה הגודל הכי מינימלי (ותקין) של איבר-מין שיכול להיות לבן-אדם בוגר (כאשר הוא רפוי, במתיחה מקסימלית ובזקפה)? בתודה-רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/03/2007 | 23:13 | מאת:

שלום, לא כל כך הבנתי מה הבעיה הפסיכיאטרית, אבל את התשובה לשאלותיך תוכל למצוא בפורום סקסולוגיה או בחיפוש ברשת. כל טוב דר' גיורא הידש

25/03/2007 | 16:22 | מאת: ארז

שלום ד"ר הידש, רציתי לשאול מהו המינון המקובל לתת את הסוליאן כתוסף לכדורים אנטי דיכאוניים? וכמה זמן לוקח לו להתחיל להשפיע? תודה.ארז.

לקריאה נוספת והעמקה
27/03/2007 | 23:10 | מאת:

לארז אין מינון מדוייק אבל בכללי מדובר על מינונים נמוכים 100-200 מג' ליום. כל טוב דר' גיורא הידש

25/03/2007 | 14:36 | מאת: שלום

שלום רב, האם פבוקסיל נחשבת לפחות פוגעת במיניות מלוסטראל ורסיטל?

25/03/2007 | 15:36 | מאת: ע.

רציתי רק לציין שד"ר הידש הוא הרופא כאן ולא דור,אני מעריך מאוד את עזרתו של דור, אך מבחינה מקצועית לדעתי רק ד"ר הידש מוסמך לענות על שאלות הקשורות לתרופות, על-אף הידע הנרחב של דור בנושא.

25/03/2007 | 17:21 | מאת: דור

שלום רב תופעות לוואי של תרופות הן אינדיבידואליות!!! מה שטוב עבור אדם אחד יכול להיות אסון עבור אדם שני. כאשר תרופה פוגעת בתפקוד המיני מומלץ ששני בני הזוג יגיעו לרופא, כאשר תפקידו של הרופא להסביר אם זה נובע לדעתו מהתרופה (ייתכן שלא) ואם כן- מה המלצותיו בעניין (יש מס' אפשרויות). לא צריך להתבייש לדבר עם הרופא על מין. אם הקושי לדבר על הנושא נמצא אצל הרופא- תחליף אותו ו/או שתתיעץ בנוסף עם רופא סקסולוג, למרות שריבוי רופאים זה גם ריבוי דיעות. נ.ב. אבקש שגם ד"ר הידש יתייחס לשאלה. בברכה

25/03/2007 | 12:25 | מאת: שאלת השאלות

אני בת 28, גובה 160 74משקל. לפני שנה וחצי התחלתי טיפול ברמרון וציפרלקס לטיפול בהפרעת חרדה ודיכאון (בנוסף נוטלת יסמין.)זה גרם לעלייה תלולה של 10 קג בכמה חודשים. (זה קרה רק אחרי התוספת של הרמרון) מאז ניסיתי לעשות דיאטה בכל הדרכים הטובות של איזון תזונתי וספורט בליווי דיאטנית - ללא תוצאות. לפני כמה חודשים החליפו לי את הרמרון בבונסרין בתקוה שזה יעזור לתהליך. 1.השאלה היא אם אפשר בכלל לרדת כל עוד אני בטיפול התרופתי הנ"ל. מעבר לתאבון מוגבר (שעכשיו כבר אין לי) מה ההשפעה שלהן על תהליך ההרזיה? (תפקודי בלוטת תריס תקינים ) 2.האם קיימת תרופה שעוזרת בהרזייה (בהתחשב בטיפול התרופתי הנוכחי)? 3. אשמח לכל הצעה המלצה שתוכל לעזור. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שתי התרופות עלולות לגרום לעליה במשקל אבל הרמרון הוא "החשוד הראשון". במידה ואין צורך בשתי תרופות נוגדות דיכאון ואת ישנה טוב אולי אפשר להפסיק את הרמרון? תתייעצי עם הרופא המכיר אותך. לצערי התרופות עלולות לגרום לעליה בתיאבון אבל גם לירידה בקצב המטבוליזם לכן כל כך קשה לרזות עם הטיפול התרופתי. אפשר לחשוב על הוספת טופמקס שעוזר בירידה במשקל, אבל התרופה לא בסל הבריאות למטרה זו. כל טוב דר' גיורא הידש

27/03/2007 | 19:40 | מאת: שאלת השאלות

לפני כמה חודשים החליפו לי את הרמרון בבונסרין . 1.האם הבונסרין משפיעה פחות על קצב חילוף החומרים? 2.האם רדוקטיל יכולה להחליף את הציפרלקס? 3.במקרה שכן- האם מותר ליטול אותה יחד עם בונסרין? ושוב תודה לך

25/03/2007 | 10:51 | מאת: רונן

האם הפסיכיאטריה יכולה לעזור גם במקרים של חולשה ? - הכוונה היא שאיני מדוכא אלא פשוט מרגיש חלש יחסית לסביבה שלי - חסר ביטחון עצמי, לא יודע לעמוד על שלי, רכרוכי ולא תקיף , תמיד מגיע אחרון וכו' - דברים אשר גורמים לי לרצות להיות לבד ולא להיות בקשר עם הסביבה. איזה טיפול מתאים במקרה כזה ? תודה.

25/03/2007 | 17:03 | מאת: דור

שלום רב ייתכן שאתה סובל מחרדה חברתית ו/או מהפרעת אישיות נמנעת. הטיפול היעיל לבעיה זאת הוא טיפול פסיכולוגי בגישה קוגנטיבית-התנהגותית, רצוי קבוצתי, לשיפור מיומנויות חברתיות. אפשר להיעזר גם בתרופות, במיוחד אם אתה מרבה להמנע מסיטואציות חברתיות, עקב החרדה, או מה שאתה מגדיר כחולשה. התרופות האפשריות לבעיה זאת הן סרוקסט, לוסטרל ואפקסור XR. אבל התרופות במקרה זה אינן תחליף לטיפול נפשי. בברכה

25/03/2007 | 23:55 | מאת:

לרונן תודה לדור, הדבר החשוב ביותר הוא להגיע לאבחנה נכונה, מדוע אתה סובל מהתופעות שתיארת, לכן חשוב שתגיע לפסיכיאטר או לפסיכולוג קליני, קודם כל לאבחון ואחר כך לשקול את האפשרויות הטיפוליות. כמו כן הייתי בודק את האפשרות של הפרעת קשב וריכוז. הטיפולים הנפשיים הם תרופות ו/או שיחות, ונראה שבהחלט אפשר לשפר את המצב. כל טוב דר' גיורא הידש

וענית על שאלות שנשאלו אחריי? כדי שתזכור על מה אני מדברת צרפתי את הודעתי ושאלתי בקישור הבא: http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-385,xPG-850,xFT-608829,xFP-608826,m-Doctors,a-Forums.html

למישהי מצטער שדילגתי בטעות על שאלתך, אבל טוב שאפשר לתקן. עניתי במקום של שאלתך המקורית. סליחה וכל טוב הידש

26/03/2007 | 00:01 | מאת: מישהי

אני שמחה שבניגוד לדחף הראשוני שלי להיעלב מכך ולעשות אותך לא בסדר, בחרתי ליידע אותך על כך ולקבל תשובה לשאלתי.

24/03/2007 | 22:36 | מאת: האב הדואג

שלום רב אשתי היא OCD( שטיפת ידיים כפייתית רק לפני השינה ) הילדים שנו הרי מחכים אותנו בהתנהגותינו, האם יכולה להיות השפעה שלילית של התנהגות אישתי על ילדי ? אשמח לדעת התשובה האב הדואג

לאב כמובן שתשובה מלאה יכולה להתקבל רק אחרי שמכירים את אשתך והמשפחה. באופן כללי OCD שייכת לקבוצת הפרעות החרדה, כך שאם להורים יש רמת חרדה גבוהה יתכן שגם הילדים יסבלו מחרדות יותר מילדים אחרים. אבל באמת שהתשובה היא מאוד כללית ואינה אומרת דבר על המשפחה שלכם. כל טוב דר' גיורא הידש

24/03/2007 | 20:50 | מאת: ירון

שלום רב, האם סרוקסט יכולה להועיל לאחר כישלון עם לוסטרל ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 23:46 | מאת:

לירון סרוקסט פועלת באותו המנגנון כמו הלוסטרל-שתיהן פועלות על הסרוטונין. כיוון שמדובר על שתי מולקולות שונות אז יתכן שאדם שלא הגיב ללוסטרל יגיב לסרוקסט. כמו כן אפשר לבחור תרופה מקבוצה אחרת, כמו אפקסור או צימבלטה. כל טוב דר' גיורא הידש

24/03/2007 | 19:19 | מאת: סיחקן

שלום לכולם בעברי הרחוק מאוד הייתי לוקח זיפרקסה זה היה כזה שרציתי יכולתי בארמת אבל בעיקבות זה שלא היה לי אף אחד חיי הישתנו לחלוטין כרגע אין לי עיסגרת מיסגרת

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 23:44 | מאת:

לסיחקן מסגרת, תעסוקה וחברה חשובים מאוד, כדאי שתיגש לסניף עמותת "אנוש" הקרובה למגוריך. כמו כן חשוב להיות במעקב של רופא במרפאה לבריאות הנפש. כל טוב דר' גיורא הידש

24/03/2007 | 18:40 | מאת: יונית

שלום , בעקבות שימוש ברמוטיב הופיעה תגובה פוטוסנסיטיבית בפנים- כמו כווית שמש. מה עלי לעשות? האם יש להפסיק את הטיפול או פשוט להיזהר ולהימנע מחשיפה לשמש? הרופא שלי אינו זמין בשבועיים הקרובים. אודה לך על הנחיה לגבי המשך טיפול. האם תופעה זו שכיחה? תודה מראש יונית

לקריאה נוספת והעמקה

ליונית איני בטוח אבל אני חושב שאין רגישות יתר לאור עם רמוטיב, לפני כשבוע הייתה שאלה דומה ואם הפריחה דומה בצורתה לפרפר חייבים להגיע לרופא המשפחה כי כנראה שמדובר בתופעה שאינה קשורה לרמוטיב. כל טוב דר' גיורא הידש

תודה על התייחסותך. לא מדובר בפריחה אלא יותר דומה לכוויה. בעלון אכן מצוינת פוטוסנסיטיביות כתופעת לוואי נדירה. אין מדובר בפריחה בצורת פרפר שאולי מזכירה לך לופוס וכדומה. השאלה שוב, מה לעשות לאחר התופעה- להפסיק את השימוש או פשוט להגן על הפנים מפני השמש. המון תודה יונית

24/03/2007 | 17:03 | מאת: עמית

שלום, מהן התופעות לוואי של סימבלטה, הבנתי שהן יכולות לפגוע בזכרון ואפילו לצמיתות. כי למשל שלקחתי ציפרלקס הייתי ממש עייפה, אבל ממש עייפה , והזעתי מהכדור, ורעבה והשמנתי וגם אניעובדת כקלדנית, ניסיתי פעם סימבלטה, הבנתי שזה נגד חרדות בעיקר, והקלדנות שלי נהיתה ממש איטית.

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 23:42 | מאת:

לעמית התרופות אינן פוגעות בזיכרון ובטח שלא לצמיתות. צימבלטה היא בעיקר נוגדת דיכאון למרות שהיא יכולה לעזור גם נגד חרדות. בכל אופן אם התרופה מעייפת ומרימה אותך וזו תופעת הלוואי שאת סובלת ממנה, אפשר לנסות וליטול את התרופה בערב. כל טוב דר' גיורא הידש

24/03/2007 | 11:27 | מאת: פלומי אלמוני

אני לוקח פלוטין 3 כדורים 60mg זו כבר תקופה שאני לוקח את הכדורים והם נוגדים את ה-ocd (המחשבתי... לא המעשי או הטקסי)... בפסח אני מעוניין מאוד לשתות... האם זה אפשרי? ה-ocd אפשר להגיד שעבר ב-90%... ואני חושב שאני לוקה בשפיכה מאוחרת... מה אני עושה לגבי זה?

24/03/2007 | 12:29 | מאת: דור

שלום רב 1. לגבי האלכוהול- אפשר לתת לך אישור חד פעמי לשתות בערב החג אם המצב הנפשי יציב לאורך זמן. תשאל את הרופא שלך. 2. לגבי עיכוב בשפיכה- גם כאן ניתן לתת לך אישור לא לקחת את התרופה בסופי שבוע (שישי-שבת) ואז הבעיה פחות תפריע בימים אלה ותוכל להנות יותר ממין. בברכה

25/03/2007 | 14:35 | מאת: תומר

זמן מחצית החיים של פלואוקסטין מאוד ממושך בנטילה חוזרת. לכן, ההמלצה שלא לקחת בסופי שבוע את התרופה לא בטוח תועיל. ייתכן רק שיהיה שיפור. חוץ מזה, צריך לקבל אישור מהרופא, ובוודאי לא לעשות זאת כל שבוע אלא במקרה הטוב פעם בחודש.

24/03/2007 | 10:56 | מאת: עמית

מישהי כאן רשמה בפורום שאסור לערבב בין השניים. למה, ומה ברשימת צמחי מרפא.

24/03/2007 | 12:59 | מאת: דור

על איזה צמחים אתה מדבר? ברוב המקרים לא ניתן לקבוע אם מותר או אסור מכיוון שאין מחקרים שיכולים להצביע על אינטראקציה אפשרית בין צמחי מרפא לתרופות. אם אתה רוצה להיות זהיר אז אל תשלב.

24/03/2007 | 05:20 | מאת: ירון

האם יש קשר בין ptsd ,לבין:יתר לחץ דם,רמות כולסטרול וטריגליצרידים גבהות בדם וסוכרת. אני מטופל בסימבלטה,לוריוון וסטילנוקס. בעבר טופלתי ע"י מגוון רב של תרופות. אודה לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 23:38 | מאת:

לירון אין קשר ישיר, אבל מצב ממושך של חרדה ומתח עלולים עם השנים לגרום לעליה בלחץ הדם וגם סוכרת. כמובן שבנוסף לגורמי הסיכון האחרים. כל טוב דר' גיורא הידש

24/03/2007 | 01:21 | מאת: מושיקו מ

שלום אני בחור בן 29 שסובל מדיכאון כבר שמונה חודשים. יש שיפור במצבי בתקופה האחרונה אני רוצה לציין שאני מטופל אך ורק בתרופות ולכן על דעת עצמי הורדתי במינונים אני לוקח ציפרלקס ואדרונקס לצורך העיניין. האם הצעד שעשיתי בסדר?

24/03/2007 | 12:56 | מאת: דור

על איזה מינונים מדובר? למה החלטת על דעת עצמך? האם יש שינוי במצב הנפשי אחרי הירידה במינון?

25/03/2007 | 04:16 | מאת: מושיקו מ

החלתתי על דעת עצמי להוריד במינון מאחר שחשתי בהקלה לאחר שהרופא הוסיף לי את האדרונקס במינון של 8 מ"ג ואת הציפרלקס צרחתי 20 מ"ג ליום . הורדתי על דעת עצמי משום מה ואינני יודע למה לעשרה מ"ג ציפרלקס וארבעה מ"ג אדרונקס ומאז אני חש שחיי חזרו פחות או יותר למסלולם אני חייב להדגיש שישנם מצבים של מתח בחיי וחריקות שיניים שלא חולפים למרות שאני יודע שתופעות אלו היו גם לפני שנכנסתי לדיכאון וחרדות , אני לא עובר טיפול פסיכוטראפי למרות שניסיתי והרגשתי שזה לא מדבר אליי . השאלה שלי היא האם אוכל להוריד במינון על דעת עצמי מבלי להתייעץ עם הרופא עד להפסקה מוחלתת של הכדורים? אני חייב לציין שככל שאני פחות חושב על הטיפול התרופתי ועל כל מצבי הנפשי מצבי משתפר מיום ליום , אשמח לקבל את תשובתכם .

25/03/2007 | 23:36 | מאת:

למושיקו סיום טיפול הוא פונקציה של הזמן שעבר וגם המצב וגורמי מתח הנמצאים במשפחה בעבודה וכך הלאה. לכן את הזמן המדויק של סיום הטיפול יש לקבוע בהתייעצות עם רופא. דיכאון הוא מצב שעלול לחזור והבעיה היא שהדיכאון חוזר מספר חודשים אחרי הפסקת הטיפול. לכן רק בעוד מספר חודשים תדע אם הצעד שעשית נכון או לא. אחרי שטופלת מספר חודשים חבל להפסיק את הטיפול מוקדם מדי וחבל שהדיכאון יחזור, לכן חשוב להתייעץ עם הרופא המכיר אותך. כל טוב דר' גיורא הידש

23/03/2007 | 23:19 | מאת: תא מח

שלום רב לקחתי כדורים נוגדי חרדה משך כשנה וחצי. בתקופה הזו החלפתי פעמיים סוגי כדורים ושינינו אותם. הכדור האחרון שלקחתי הוא לוסטראל הפסקתי לקחת אתה כדור לפני כחצי שנה לאחר התייעצות עם רופא. אני מאד מוטרדת מתופעה שהתחילה עם נטילת הכודרים ונמשכת עד היום, גם לאחר הפסקתם: נפגע לי מאד מאד הזיכרון . לא זוכרת פרטי אירועים שהייתי בהם, דברים שנאמרו לי , מלא דברים. כמו כן, קושי לשלוף דברים מזיכרון. הדבר מפריע לי ביותר חשוב לציין שאני לא סובלת מזה תקופה ארוכה מחרדה ולא מדיכאון. אני מבקשת לדעת האם התופעה מוכרת- כמה אנשים אמרו לי שכן ושזה בלתי הפיך לפעמים.(שזה בגלל הכדורים בעצם) כמו כן, מה ניתן לעשות? האם ניתן לקחת ויטמינים מסוימים שישפרו שוב את הזזיכרון? אני חייבת לציין שהרגשתי חד משמעית שינוי בזיכרון עם הלקיחה של הכדורים. הרגשתי קשר.

לקריאה נוספת והעמקה
24/03/2007 | 22:55 | מאת:

שלום, פגיעה בזיכרון ובריכוז עלולה להיות מהחרדה עצמה, התרופות נוגדות הדיכאון בדרך כלל מעוררות ולכן יש שיפור בזיכרון ובריכוז. בודאי שאין פגיעה בזיכרון אחרי סיום הטיפול. שבוע טוב דר' גיורא הידש

23/03/2007 | 23:06 | מאת: דני

מה בין זיפרקסיה לרספידל עכשיו אני עם זיפרקסיה והייתי 4חודש עם רספידל 1 2 ו3 מ"ג שאלו האחרונים גרמו לי לאקטיזיה ,אני יודע ששניהם אנטי פסיכוטים אבל מה עוד (תופעות לוואי,טווח ארוך וכו)?

24/03/2007 | 12:52 | מאת: דור

שלום רב כל התרופות האנטיפסיכוטיות האטיפיות (ריספרדל, זיפרקסה, גאודון, סרוקוול) פותחו על הבסיס של לפונקס. הזיפרקסה יותר דומה ללפונקס והיא גם נחשבת לתרופה יותר יעילה מריספרדל, עפ"י מחקר גדול שנערך בארה"ב והשווה בין התרופות השונות. הזיפרקסה ניתנת כתרופה של קו שני עקב סיכון להשמנה והתפרצות סכרת, אצל חלק מהחולים. לזיפרקסה יש פחות תופעות לוואי נוירולוגיות כמו אקטיזיה. עדיין לא ידוע לחלוטין השפעה לטווח ארוך. כעיקרון כל התרופות האנטיפסיכוטיות עשויות לגרום לטרדיב דיסקינזיה (TD) בשימוש מעל מס' חודשים ויש לקחת זאת בחשבון. בברכה

24/03/2007 | 22:53 | מאת:

לדני תודה לדור ואני מצטרף לדבריו שבוע טוב דר' גיורא הידש

23/03/2007 | 22:52 | מאת: מישהי

ד"ר הידש שלום, השבוע החלטתי סופית (למרות הפחד העצום מכך) שאתחיל בטיפול התרופתי,וקבעתי כבר פגישה עם הפסיכיאטר שלי לשם כך,והוא באמת אמר לי שלדעתו הטיפול התרופתי הכרחי לOCD שלי,אך הוא גם הזהיר אותי מראש שאפילו שנשנה לקבוצה אחרת של תרופות,יש סיכוי שאותה בעיה בריאותית שקרתה לי בפעם הקודמת תקרה לי גם הפעם ,וזה מפחיד אותי מאוד,אך הפעם החלטתי לפעול עם הפחד ולקחת את הטיפול התרופתי למרות הפחד.

24/03/2007 | 15:57 | מאת: מישהי

יעזור לי מאוד אם תוכל לייעץ לי איך אוכל להיות רגועה כשאתחיל את הטיפול התרופתי ולא 'להיות על קוצים' ובחרדה מתמדת,מהסכנה הבריאותית שלא תחזור?אני בטוחה שכל סימן הכי קטן שיזכיר לי את מה שקרה בעבר(סימן בריאותי),יכניס אותי מיידית לחרדה ואף ל'היסטריה',איך אתגבר על כך? תודה, ושבת-שלום, מישהי

25/03/2007 | 23:51 | מאת:

למשהי סליחה על האיחור בתשובה. כל הכבוד שאת מעיזה והחלטת לחזור לטיפול התרופתי. נקווה שהתרופה החדשה לא תגרום לתופעות לוואי. כמובן שאת יכולה להתחיל במינון נמוך מאוד, להסתגל לתרופה ולהתרגל אליה ולראות שהכל בסדר, כך שאפשר להתחיל ממינון נמוך. בנוסף, אפשר להעזר בתרופה נוגדת חרדה כמו לוריוון או וואבן באופן זמני, כדי להיות רגועה עם התרופה ולא לחשוש כל היום. בהצלחה דר' גיורא הידש

23/03/2007 | 22:42 | מאת: ליאור

שלום רב לדר הירש דור ולכל באי הפורום אני סובל מחרדה חברתית ודכאון שנובע מחוסר תפקוד ,ניסתי כמה תרופות שלא עזרו ציפרמיל,קלונקס,לוסטרל ,ציפרלקס,סורבון, פבוקסיל,ועכשיו אני לוקח איקסל כבר שבועיים קצת אחרי שהתחלתי את האיקסל ,התחילו לי מחשבות אובדניות שמעולם לא היו, האם זה נגרם בעקבות תחילת טיפול באיקסל?י מעולם לא היו לי מחשבות והתעסקות חשיבתית במוות ופחד לגבי החיים עצמם ,בדרכ לקראת ערב זה מופיע ... אני מודע לכך שזאת תרופה חזקה יחסית לאחרות שלקחתי בעבר...יכול להיות שהיא יותר מידי חזקה ושזה גורם לפעולה הפוכה...והאם כדאי להפסיק את הטיפול..? שבוע אחד לקחתי 25X2 וכבר שבוע וחצי אני לוקח 50X2

24/03/2007 | 12:45 | מאת: דור

שלום רב התרופות היחידות שאושרו ע"י ה-FDA לטיפול בחרדה חברתית (SAD) הן סרוקסט, לוסטרל ואפקסור XR. איקסל לא אושר ע"י ה-FDA לשום אינדיקציה אך הוא מאושר בארץ נגד דיכאון. ישנה אזהרה כללית של ה-FDA לגבי כל נוגדי הדיכאון מהדור החדש שהן יכולות להגביר מחשבות ונטיות אובדניות בתחילת הטיפול, אבל רק אצל חולים שהאבחנה שבגינה ניתן הטיפול הוא MDD (דיכאון מאז'ורי). במקרה שלך ייתכן שיש מקום גם לטיפול הרגעתי שכן האיקסל עשוי לגרום לאי שקט בתחילת הטיפול וייתכן שזה מקור הבעיה. לא כדאי להפסיק או לשנות את הטיפול בלי התיעצות ובדיקה של הפסיכיאטר המטפל. בברכה

24/03/2007 | 22:51 | מאת:

לליאור תודה לדור ואני מצטרף לדבריו שבוע טוב דר' גיורא הידש

23/03/2007 | 21:21 | מאת: יורם

לבת משפחתי היה התקף פסיכוטי סכיזופרני ( ניתוק מהמציאות ) במשך 3 חדשים. לאחר ששום תרופה לא עזרה, כולל נזעי חשמל, ניתן טיפול בלפונקס וההתקף נעלם ( תוך 24 שעות ! ) ומאז היא לוקחת לפונקס כמניעה כ 6 שנים. לאחרונה הוחלף הלפונקס בסרוקוול. שאלתי היא: אם היא תפסיק את הטיפול המניעתי וההתקף יחזור - האם ניתן יהיה שוב להעלים אותו על ידי שימוש בלפונקס או סרוקוול ? בבית החולים הזהירו אותנו שחייבים לקחת את המניעה כל החיים כי ישנה סכנה שאם יופיע שוב התקף ( עקב הפסקת טיפול ) - או אז אי אפשר יהיה להעלים אותו כמו בפעם הקודמת, והחולה תשאר במצב פסיכוטי למשך כל חייה. האם זה נכון ?

24/03/2007 | 12:12 | מאת: מרי

גם לי הרופא הציע לפונקס אני חוששת לקחת אותו בגלל ריבוי תופעות הלוואי , איזה מינון לקחה הקרובה שלך , והאם זה לא גרם לה לתופעות לוואי תודה

24/03/2007 | 12:34 | מאת: דור

כ-1/3 מהחולים הסכיזופרנים עשויים ללקות בפסיכוזה שתהיה קבועה לכל החיים וגם תחת תרופות, כלומר התרופות לא יעזרו. לכן החלטה על הפסקת תרופות צריכה לקחת בחשבון סיכון כזה.

24/03/2007 | 22:49 | מאת:

יורם תודה למשיבים, אכן ישנה סכנה של חזרת הפסיכוזה אם מפסיקים את הטיפול המניעתי. יחד עם זאת בהתקף חוזר היא עשויה להגיב לתרופות ואין זה ודאי שהיא לא תגיב. אבל בטוח יותר לשמור ולהמנע מהתקף חוזר על ידי טיפול מונע קבוע. שבוע טוב דר' גיורא הידש

23/03/2007 | 19:27 | מאת: משה כהן

שלום.מזה בדיוק חרדה שהופכת לאובססיות(ocd)האם קל לצאת מי זה......ועד כמה זה יכול להחמיר?תודה משה....

לקריאה נוספת והעמקה
24/03/2007 | 22:47 | מאת:

למשה OCD היא הפרעה אחת מתוך קבוצת הפרעות החרדה. כך שאם ישנה חרדה כללית היא יכולה להתבטא או להחמיר ל OCD. הטיפול בOCD בדרך כלל מסיבי יותר כיוון שהפרעה זו עקשנית מטבעה. שבוע טוב דר' גיורא הידש

23/03/2007 | 15:58 | מאת: אני

לפני כשנה סבלתי מדיכאון קשה ובהמלצת פסיכיאטרית התחלתי לקחת ציפרלקס, בעקבות התרופה וכמובן עוד שינויים רבים שעברתי בחיי, מצבי השתפר להפליא ולמען האמת, מצב רוחי הכללי טוב מאי פעם.כבר כמה חודשים אני מרגישה שאני כבר יכולה לגמרי לבד והחלטתי להפסיק עם הכדורים.לא מצאתי את הטלפון של הפסיכיאטרית וגם לא ממש רציתי לדבר איתה כדי להימנע ממפגש שיחזיר אותי מאוד אחורה, החלטתי להפסיק לבד, הורדתי לאט לאט את המינון, מכדור וחצי ביום, ירדתי לכדור ביום במשך חודשיים, ובחודש האחרון אני לוקחת חצי כדור ביום, בימים הקרוןבים אני מתכוונת להפסיק בכלל. הייתי שמחה אם מישהו יגיד לי שזה בסדר הדרך בה הפסקתי והאם לצפות למשהו מסויים כשאני אפסיק לגמרי..? רק רוצה לדעת שהכל בסדר איתי גם בלי הכדורים.... תודה ושיהיה לכולכם סופש נפלא אני

24/03/2007 | 12:31 | מאת: דור

שלום רב הזמן המינימלי לטיפול בציפרלקס הוא 8 חודשים במינון של 10 מ"ג ליום. אם עבר זמן זה- יש מקום להתיעץ עם איש מקצוע לגבי המשך הטיפול. ניתן להפסיק ע"י ירידה לחצי כדור ואחרי 5-7 ימים להפסיק לגמרי. בברכה

24/03/2007 | 22:45 | מאת:

שלום, תודה לדור, ואכן חשוב להתייעץ עם הפסיכיאטר כדי שלא תהיה הישנות של הדיכאון והחרדה. שבוע טוב דר' גיורא הידש

24/03/2007 | 18:05 | מאת: יושי

אני כבר כשנה לוקח חצי כדור סיפרלקס זה עזר שהייתי בחרדה לפני כשחוש שנים[לקחתי כדור שלום] אבל בשנה האחרונה מצבי השתפר אבל בכל אופן הפסיכיאטאר אומר לי לא לה]סיק לקחת האם אני יכול גפ להפסיק או זה יהיה לכל החיים

24/03/2007 | 22:44 | מאת:

ליושי ככלל הטיפול בציפרלקס אינו לכל החיים, אבל צריך להכיר את האדם על כל סביבתו, לכן צריך לסיים את הטיפול בהתייעצות עם הפסיכיאטר המטפל. שבוע טוב דר' גיורא הידש

23/03/2007 | 12:25 | מאת: דני

הפסקתי ליטול ריספרדל מזה כשבוע... מיד לאחר הפסקת התרופה החלו לי מיגרנות! ערכתי בדיקה ונטלתי שוב את התרופה והמיגרנות חלפו. כיום אני לא לא לוקח אך כאבי הראש הם בלתי נסבלים. האם מדובר בתסמיני גמילה?? האם הגיוני שכשהתרופה "תתנקה" מהגוף ,יחלפו כאבי הראש?ואם כן בתוך כמה זמן מדובר?

23/03/2007 | 13:06 | מאת: דור

שלום רב לפי מה החלטת שמדובר במיגרנה? אם יש כאבי ראש חזקים עליך להיבדק ע"י נוירולוג. אין קשר ישיר להפסקת ריספרדל. התרופה לא ממכרת ואין סימני גמילה בהפסקתה. מה שבטוח- אל תעשה "בדיקות" על עצמך ועל דעת עצמך. עליך להיבדק ע"י איש מקצוע. בברכה

לדני לא כל כך הבנתי, אתה אומר שכאבי הראש חלפו כאשר עלית במינון הרספרידל? או שהם עדיין קיימים. במידה וכאבי הראש קשורים למינון הרספרידל אז תרד במינון באופן הדרגתי יותר, אם לא אז תפנה לנאורולוג שבת שלום דר' גיורא הידש

23/03/2007 | 11:20 | מאת: אורית

שלום ד"ר, אני בת 26, טופלתי עד לפני כ-3 שבועות בפלוטין 40 מ"ג למשך חצי שנה ע"ר דיכאון שהשתפר פלאים באופן שגרם לרופא שלי להפסיק בהדרגתיות השימוש. הפסקת הטיפול עברה בשלום ואני מרגישה שההטבה ממשיכה למרות שהפסקתי לפני 3 וחצי שבועות. בעבר הובחנה אצלי גם הפרעת קשב, ואף טופלתי בעבר בריטלין. כיום מזה שבועיים קיבלתי פרוייקט בעבודה שדורש ממני ריכוז ממושך של 8 שעות רצופות - עבודה כלכלית לא פשוטה וקשה לי מאוד להתרכז לאורך זמן וריכוזי בורח לי - דבר המוכר לי. הפסיכיאטר שלי רשם לי קונצרטה 36 מ"ג לקחת בבוקר וזה אמור לעזור למשך 12 שעות לפי ההסבר שלו- עד אשר יסתיים הפרוייקט בעבודה. ידוע לי מכל מיני מקומות שקראתי בעבר שיש לשמור על "תקופת צינון" בין שימוש בSSRI לשימוש בקונצרטה \ ריטלין. הרופא שלי אמר שזה בסדר. רציתי לשאול האם שימוש בקונצרטה 36 מ"ג לאחר שהפסקתי לפני 3 שבועות פלוטין 40 מ"ג זה בסדר או שיש איזשהם ניגודנים\ סכנות ? תודה רבה

23/03/2007 | 13:12 | מאת: דור

אם הרופא שלך אמר לך שזה בסדר אז למה את לא מאמינה לו? לידיעתך, אין קונטרה-אינדיקציה מוחלטת בין שני התכשירים. לעיתים, אצל מטופלים מסויימים, ניתן לשלב בין שניהם, במקביל.

24/03/2007 | 11:52 | מאת:

לאורית תודה לדור ואין צורך לחכות ולעשות הפסקה. שבת שלום דר' גיורא הידש

23/03/2007 | 10:17 | מאת: אלעד

שלום רב, אני חייל בן20 ,הובחנה אצלי הפרעת קשב וריכוז ואני מטופל בקונצרטה 36 מ"ג בימים שאני צריך להתרכז. הקושי שלי הוא להירדם בימים בהם אני נוטל את הכדור. אני נוטל אותו ב-7 בבוקר ומצליח להירדם (אם בכלל) בשעה 2 בלילה. שאלתי היא עקרונית בלבד וברור שאפנה לרופא - בטרם אפנה לרופא שלי אבקש לשאול האם מבחינת ניגוד בין התרופות- מותר ליטול כדורי שינה ואבן או זודורם במקביל לטיפול בקונצרטה ? תודה רבה אלעד

23/03/2007 | 13:13 | מאת: דור

מאד לא מומלץ לשלב בין שניהם, מה גם שכל כדורי השינה ממכרים. במקום זאת עדיף שתעבור לריטלין LA או SR שמשפיע לפחות שעות.

24/03/2007 | 11:50 | מאת:

לאלעד תודה לדור, אין בעיה ליטול מדי פעם כדור לשינה אבל חשוב יותר לעבור לריטלין עם משך השפעה קצר יותר כך שהשפעת הכדור תסתיים מוקדם יותר. שבת שלום דר' גיורא הידש