חולשה - לדור ולד"ר הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/03/2007 | 10:51 | מאת: רונן

האם הפסיכיאטריה יכולה לעזור גם במקרים של חולשה ? - הכוונה היא שאיני מדוכא אלא פשוט מרגיש חלש יחסית לסביבה שלי - חסר ביטחון עצמי, לא יודע לעמוד על שלי, רכרוכי ולא תקיף , תמיד מגיע אחרון וכו' - דברים אשר גורמים לי לרצות להיות לבד ולא להיות בקשר עם הסביבה. איזה טיפול מתאים במקרה כזה ? תודה.

25/03/2007 | 17:03 | מאת: דור

שלום רב ייתכן שאתה סובל מחרדה חברתית ו/או מהפרעת אישיות נמנעת. הטיפול היעיל לבעיה זאת הוא טיפול פסיכולוגי בגישה קוגנטיבית-התנהגותית, רצוי קבוצתי, לשיפור מיומנויות חברתיות. אפשר להיעזר גם בתרופות, במיוחד אם אתה מרבה להמנע מסיטואציות חברתיות, עקב החרדה, או מה שאתה מגדיר כחולשה. התרופות האפשריות לבעיה זאת הן סרוקסט, לוסטרל ואפקסור XR. אבל התרופות במקרה זה אינן תחליף לטיפול נפשי. בברכה

25/03/2007 | 23:55 | מאת:

לרונן תודה לדור, הדבר החשוב ביותר הוא להגיע לאבחנה נכונה, מדוע אתה סובל מהתופעות שתיארת, לכן חשוב שתגיע לפסיכיאטר או לפסיכולוג קליני, קודם כל לאבחון ואחר כך לשקול את האפשרויות הטיפוליות. כמו כן הייתי בודק את האפשרות של הפרעת קשב וריכוז. הטיפולים הנפשיים הם תרופות ו/או שיחות, ונראה שבהחלט אפשר לשפר את המצב. כל טוב דר' גיורא הידש