הורדת מינונים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/03/2007 | 01:21 | מאת: מושיקו מ

שלום אני בחור בן 29 שסובל מדיכאון כבר שמונה חודשים. יש שיפור במצבי בתקופה האחרונה אני רוצה לציין שאני מטופל אך ורק בתרופות ולכן על דעת עצמי הורדתי במינונים אני לוקח ציפרלקס ואדרונקס לצורך העיניין. האם הצעד שעשיתי בסדר?

24/03/2007 | 12:56 | מאת: דור

על איזה מינונים מדובר? למה החלטת על דעת עצמך? האם יש שינוי במצב הנפשי אחרי הירידה במינון?

25/03/2007 | 04:16 | מאת: מושיקו מ

החלתתי על דעת עצמי להוריד במינון מאחר שחשתי בהקלה לאחר שהרופא הוסיף לי את האדרונקס במינון של 8 מ"ג ואת הציפרלקס צרחתי 20 מ"ג ליום . הורדתי על דעת עצמי משום מה ואינני יודע למה לעשרה מ"ג ציפרלקס וארבעה מ"ג אדרונקס ומאז אני חש שחיי חזרו פחות או יותר למסלולם אני חייב להדגיש שישנם מצבים של מתח בחיי וחריקות שיניים שלא חולפים למרות שאני יודע שתופעות אלו היו גם לפני שנכנסתי לדיכאון וחרדות , אני לא עובר טיפול פסיכוטראפי למרות שניסיתי והרגשתי שזה לא מדבר אליי . השאלה שלי היא האם אוכל להוריד במינון על דעת עצמי מבלי להתייעץ עם הרופא עד להפסקה מוחלתת של הכדורים? אני חייב לציין שככל שאני פחות חושב על הטיפול התרופתי ועל כל מצבי הנפשי מצבי משתפר מיום ליום , אשמח לקבל את תשובתכם .

25/03/2007 | 23:36 | מאת:

למושיקו סיום טיפול הוא פונקציה של הזמן שעבר וגם המצב וגורמי מתח הנמצאים במשפחה בעבודה וכך הלאה. לכן את הזמן המדויק של סיום הטיפול יש לקבוע בהתייעצות עם רופא. דיכאון הוא מצב שעלול לחזור והבעיה היא שהדיכאון חוזר מספר חודשים אחרי הפסקת הטיפול. לכן רק בעוד מספר חודשים תדע אם הצעד שעשית נכון או לא. אחרי שטופלת מספר חודשים חבל להפסיק את הטיפול מוקדם מדי וחבל שהדיכאון יחזור, לכן חשוב להתייעץ עם הרופא המכיר אותך. כל טוב דר' גיורא הידש