סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/03/2007 | 21:45 | מאת: שלום

האם יש סיכוי לצאת מהמחלה האם יש טפול באופן פרטי שיכול לעזור לחולה לא רק לרופא האם יש הגבלה בכמות הכדורים שדוחפים לחולה תודה בעד התשובות

28/03/2007 | 14:25 | מאת: יואב

היי שלום ראשית אני יואב בן 36 סובל מדיכאון חרדה ובעיית סמים . מניסיון של שנים כמטופל וצבירת ידע אישי על המחלה מערכת בריאות הנפש וכו אענה אחד לאחד : *האם יש סיכוי לצאת מהמחלה-לצורך אבחון סוגייה זו על הרופא לאבחן את חומרת המחלה, לצורך זה עליו לדעת היסטוריית מחלות במשפחה ,ותנאים סביבתיים(עבודה בית) ,תגובות לטיפול תרופתי ופסיכולוגי ממידע שנאסף לאורך כל משך הטיפול על החולה בעבר וכו .ככה יכול הרופא לענות כמעט בודאות את חומרת המחלה סיכויי החלמה.אופן הטיפול והאם תזדקק לאישפוז או שמספיק לך תרופות ו /או שיחות עם פסיכולוג וכן הלאה והלאה. *לשאלתך האם רופא פרטי זה הפתרון הכי יקר והכי פחות יעיל?אני מטופל במסגרת מרפאה ציבורית הפסיכיאטר שלי הוא מנהל המרפאה והוא תותח .איבחנו אותי אחרי שתיים שלוש שיחות הרופא התאים לי כדורים ותוך חודש התחלתי להרגיש ליגת על אז אתה מבין שאתה לא חייב פרטי אני חיי במקום מבודד ויש מרפאה ציבורית. תבדוק גם במקום מגורייך. *לפי סגנון הבעתך ושימוש במילה "דוחפים לחולה כדורים" עליך לדעת שמי ש"דוחף" כדורים זה בן אדם שלמד 7 שנים ולא בעל מוסך ושום דבר לא נעשה באופן שרירותי גם אם לך זה נראה ככה .אתה יכול רק לאחר שימוש בכדורים לתת את חוות דעתך כמו למשל שהכדורים עזרו לך לדוגמא וכו והרופא גם מזה לומד איך לעזור לך. בהצלחה ובברכת חג שמח

28/03/2007 | 16:31 | מאת: דור

בסכיזופרניה ההמלצה בד"כ לפנות לטיפול בסקטור הציבורי בגלל מורכבות המחלה והעובדה שיש לה מהלך כרוני.

28/03/2007 | 23:56 | מאת:

לשלום תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם כל טוב דר' גיורא הידש