כדורי שינה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/03/2007 | 10:17 | מאת: אלעד

שלום רב, אני חייל בן20 ,הובחנה אצלי הפרעת קשב וריכוז ואני מטופל בקונצרטה 36 מ"ג בימים שאני צריך להתרכז. הקושי שלי הוא להירדם בימים בהם אני נוטל את הכדור. אני נוטל אותו ב-7 בבוקר ומצליח להירדם (אם בכלל) בשעה 2 בלילה. שאלתי היא עקרונית בלבד וברור שאפנה לרופא - בטרם אפנה לרופא שלי אבקש לשאול האם מבחינת ניגוד בין התרופות- מותר ליטול כדורי שינה ואבן או זודורם במקביל לטיפול בקונצרטה ? תודה רבה אלעד

23/03/2007 | 13:13 | מאת: דור

מאד לא מומלץ לשלב בין שניהם, מה גם שכל כדורי השינה ממכרים. במקום זאת עדיף שתעבור לריטלין LA או SR שמשפיע לפחות שעות.

24/03/2007 | 11:50 | מאת:

לאלעד תודה לדור, אין בעיה ליטול מדי פעם כדור לשינה אבל חשוב יותר לעבור לריטלין עם משך השפעה קצר יותר כך שהשפעת הכדור תסתיים מוקדם יותר. שבת שלום דר' גיורא הידש