פלוטין, אדרונקס ואורגזמה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/03/2007 | 15:06 | מאת: אביב

שלום, נתקלתי בפורום הזה ממש במקרה, אבל קראתי כמה מהשאלות והתשובות שמוצגות כאן, והייתי רוצה לשאול בקשר אליהם. אני מטופלת ב40 מ"ג פלוטין כבר 3 שנים ובנוסף, 8 מ"ג אדרונקס כבר 3 חודשים. לא מפריע לי כרגע העובדה שאני לוקחת כדורים, אבל השאלה היא בעצם האם אחרי כ"כ הרבה זמן ואחרי התאוששות מאוד איטית מדיכאון קליני, יש אפשרות שבעתיד אני לא יזדקק לתרופות פסיכיאטריות למניהן. כמו כן, למרות שאני מסוגלת "לגמור" לבד, אני לא מסוגלת להגיע לאורגזמה כשאני עם בן זוג. אחרי ובזמן יחסי המין אני לא נהנית ונכנסת לדכאון, למרות שאני כן נמשכת לאדם השני. האם תופעות אלו מקורן בתרופות, או שהן פסיכולוגיות לגמרי? אני ישמח לתשובות....

28/03/2007 | 01:09 | מאת:

לאביב הפלוטין בהחלט עלול לגרום לקושי באורגזמה. השאלה האם אצלך מדובר על הקשר הזה תלוי מאוד בזמנים. אם הקושי באורגזמה עם הבן זוג החל עם הפלוטין וקודם היה בסדר אז סביר שהפלוטין או הגורם. כמובן שהפרעה באורגזמה עלולה להיות מסיבות רבות ושונות ולא בהכרח מהפלוטין ואז הטיפול הוא אצל סקסולוג או פסיכולוג. אם מדובר על הפלוטין, אפשר לשקול ירידה במינון לכדור ביום, מעבר לתרופה אחרת, כך למשל האפקסור עשוי לעשות את פעולת הפלוטין והאדרונקס יחדיו בתקווה שלא יפגע באורגזמה. כל טוב דר' גיורא הידש