אבחנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/03/2007 | 15:41 | מאת: דנה

שלום רב לד"ר הידש! מקווה שתוכל לענות לשאלתי בתשובה מספקת ומובנת ... הנני בת 27 כיום עברתי ניתוח בגיל 12 בגב וסובלת מכאבים כרוניים כיום וצריכה גם לעבור ניתוח חוזר שם בגב, במשך חיי עברתי טרואמות ועדיין עוברת בן זוגי חולה במחלה קשה , ובעיות בריאותיות שלי ובעיות נוספות משפיעות עלי בשגרת חיי היום יום מספרת בקצרה ככל האפשר , הגשתי תביעה לביטוח לאומי מכיוון שאינני מסוגלת לעבוד והאבחנה של הפסכ' שאותה נתתי לביטוח לאומי היא כזו: AJUSTMENT + PROLONGED DEPRESSIVE REACTION PRSONALITY DISORDER NOS ובאותה תקופה נתן לי אסייול לוציפרלקס עם אבחנה זו ולאחר ועדה נקבעו לי 20 אחוזי נכות על העניין הזה. הנני רוצה להגיש החמרת מצב מכיוון שהמצב רק מחמיר ואינני כמו פעם והלכתי לפס' אחר שקרוב יותר לאיזור מגורי והוא רשם לי את האבחנה הזו: ADJUSTMENT REACTION+PREDOMINANT DISTURBANCE ותרופות MELODIL 50MG וגם TRANXAL 15MG מבקשת בבקשה לדעת ממך האם אבחנה זו היא יכולה להיות בעצם מסמך של החמרת מצב או שזו אבחנה לא טובה בשביל הגשת החמרת מצב לעומת ההאבחנה הקודמת אודה לך מאוד על תשובה העונה על שאלתי זו מכיוון שאיני יודעת ולפי האחוזי נכות מה אבחנה כזו יכולה להיות מבחינת אחוזים מכיוון ש20 אחוז זה סימנים אובקטיביים וסובקטיביים המגבילים באופן בולט את ההתאמה הסוציאלתית וכושר העבודה וזה מה שקבעו לי. 30% זה ישנם סימנים קליניים ברורים המגבילים באופן ניכר את ההתאמה הסוציאלית ואת כושר העבודה 50% זה ישנם סימנים קלינים מובקים וקבועים שאים בהם הפסקות המגבילות את ההתאמה הסוציאלית ואת כושר העבודה באופן ניכר מבקשת בבקשה שתוכל לענות לי לפי אבחנות אלו מה שייך לאבחנתי מבחינת האחוזים פחות או יותר . (מה שרשמתי על האחוזים זה לפי הפרק של הנכות לנושא זה ) בתודה מראש על תשובתך דנה

28/03/2007 | 14:02 | מאת: דור

שלום רב זכאות לקצבת נכות לא נקבעת בהכרח לפי אבחנה מסויימת אלא עפ"י יכולת (או חוסר יכולת) לתפקד, לעבוד ולהשתכר. האבחנות של הפסיכיאטר השני נחשבות הרבה יותר קלות לעומת האבחנות של הפסיכיאטר הראשון ולכן לא סביר לחלוטין שבעקבות כך יעלו לך את אחוזי הנכות. למעשה, לא כדאי לך להציג את חוות הדעת של הפסיכיאטר השני לביטוח לאומי שכן גם האחוזים שקיבלת יכולים להתבטל. בברכה

29/03/2007 | 00:30 | מאת:

לדנה תודה לדור ואכן האבחנה לא כל כך חשובה אלא יכולת התפקוד כפי שציינת בסעיפים השונים. כך שתקראי שוב את הסעיפים ותעריכי את מה הסעיף המשקף את מצבך. כל טוב דר' גיורא הידש