פוטוסנסיטיביות כתופעת לוואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/03/2007 | 18:40 | מאת: יונית

שלום , בעקבות שימוש ברמוטיב הופיעה תגובה פוטוסנסיטיבית בפנים- כמו כווית שמש. מה עלי לעשות? האם יש להפסיק את הטיפול או פשוט להיזהר ולהימנע מחשיפה לשמש? הרופא שלי אינו זמין בשבועיים הקרובים. אודה לך על הנחיה לגבי המשך טיפול. האם תופעה זו שכיחה? תודה מראש יונית

25/03/2007 | 23:43 | מאת:

ליונית איני בטוח אבל אני חושב שאין רגישות יתר לאור עם רמוטיב, לפני כשבוע הייתה שאלה דומה ואם הפריחה דומה בצורתה לפרפר חייבים להגיע לרופא המשפחה כי כנראה שמדובר בתופעה שאינה קשורה לרמוטיב. כל טוב דר' גיורא הידש

27/03/2007 | 11:12 | מאת: יונית

תודה על התייחסותך. לא מדובר בפריחה אלא יותר דומה לכוויה. בעלון אכן מצוינת פוטוסנסיטיביות כתופעת לוואי נדירה. אין מדובר בפריחה בצורת פרפר שאולי מזכירה לך לופוס וכדומה. השאלה שוב, מה לעשות לאחר התופעה- להפסיק את השימוש או פשוט להגן על הפנים מפני השמש. המון תודה יונית