רסיטל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/03/2007 | 20:25 | מאת: רוי

שלום מהן תופעות הלוואי הידועות אחרי הפסקת לקיחת רסיטל? לקחתי במשך מספר שנים מינון של 20 מ"ג ובשנה וחצי האחרונות 10 מ"ג [חצי כדור] הפסקתי לחלוטין בהדרגה כי אני רוצה להיכנס להריון ולא יודעת אם מותר לקחת כדור זה בהריון בכל מקרה שאלתי היא מהן תופעות הלוואי והאם תאבון יתר יכול להיות כלול בהן?ומכאן יתר אכילה והשמנה... צורך באכילת מתוק גם יכול להיות?[אני מאמינה שלא..אבל בכל זאת שואלת] מה לגבי הריון?האם מותר לקחת רסיטל? תודה

27/03/2007 | 23:15 | מאת:

לרוי רסיטל מותר בהריון ואני תמיד ממליץ להתעדכן במכון הטרטולוגי בהדסה ותוכלי למצוא את הטלפון משמאל ב"טלפונים חשובים". אם הפסקת כבר את הרסיטל לפני מספר ימים אז כבר לא צפויות שום תופעות לוואי מהרסיטל, גם התיאבון המוגבר אינו קשור. כל טוב דר' גיורא הידש

03/05/2008 | 17:35 | מאת: שמיל

אני נוטלת רסיטל במינון של 20מ"ג מזה כשנה, נטילת הטיפול החלה בעקבות משבר במקום העבודה. במקביל, אני בטיפול פסיכותרפויטי מזה כשמונה שנים. כיום אני באמצע הריון, הובהר לי על ידי המכון הטרטולוגי בהדסה כי אין בעיה בנטילת רסיטל במהלך הריון, אך יש סיכון לולד בעל תופעות גמילה. הייתי רוצה להפסיק את נטילת הרסיטל בסמוך ללידה (בהמלצת המטפלת). מהן המלצותיך בנושא לגבי דרך הפסקת נטילת הטיפול והמועד שבו יופסק.