השפעה ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/03/2007 | 17:16 | מאת: פלומי אלמוני

לפני כשנה בערך אובחנתי כחולה ocd, הסובל מחרדות ומידכאון עמוק (שנבע מה-ocd). התרופות שנטלתי היו: רספרידל, קלונקס, איטיומין, זיפרקסה, פריזמה ופלוטין. כמובן שעם השינוי במצבי (החמרה או שיפור) חל שינוי במינון. שאלתי היא: מה יכולות להיות תופעות הלוואי המידיות? התופעות לטווח ארוך? האם יכולות להופיע תופעות אחרות בעתיד? האם ישנן תופעות והשפעה שהיא בלתי הפיכה ולא ניתנת לפיתרון? כשהייתי בטיפול במשך תקופה אחרונה הייתי מאוד פסיבי ומדוכא ולא עסקתי בשום פעילות גופנית. כיום אני חלש יותר פיזית, מתעייף (סיבולת) מהר יותר (למשל בזמן ריצה), מזיע יותר מדי... האם אלו צותאות של נטילת התרופות? ו'קיים גם רעד, ויברציות בגוף... אם תופעות אלה כן יכולות לנבוע כתוצאה מנטילה ממושכת של תרופות ssri... אז האם הן נעלמות ונפתרות עם הזמן או שהן לכל החיים ובלתי ניתנות לשינוי... בלתי הפיכות? אני מודאג... אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי... תודה!

28/03/2007 | 13:53 | מאת: דור

שלום רב התרופות שקיבלת הן בעיקר תרופות אנטיפסיכוטיות ולא נוגדי דיכאון או נוגדי אובססיה. אינני יודע מה האבחנה שלך. כפייתיות יכולה להיות סימפטום של מחלות שונות ולאו דווקא אבחנה בפני עצמה. עייפות ותחושת "זומבי" היא תופעה מוכרת עם תרופות אנטיפסיכוטיות. אם יש לך OCD אז לא מומלץ לקחת תרופה אנטיפסיכוטית שכן זה מיותר וכרוך בסיכונים רבים ומשמעותיים. הטיפול ב-OCD הוא ע"י נוגדי דיכאון. בשימוש ממושך (ולפעמים גם קצר) תרופות אנטיפסיכוטיות יכולות לגרום להפרעות נוירולוגיות מסוג TARDIVE SYNDROME שזה כולל גם רעד, טיקים, תנועות לא רצוניות של הלשון, של הגפיים, של הסרעפת ועוד. זה יכול להיות קבוע=בלתי הפיך, כלומר להמשיך (או להחריף) גם אחרי שמפסיקים עם התרופות. בברכה

29/03/2007 | 00:34 | מאת:

שלום, תודה לדור ואכן אתה מציין מספר רב של תרופות, אולי לא נטלת את כל התרופות באותו הזמן? רספרידל, זיפרקסה ואיטומין הן לאותה המטרה ולכן אינירואה טעם בלקיחה משולבת שלהן, כך גם פריזמה=פלוטין אז למה את שתיהן? בכל אופן הזעה רבה עלולה להיות מהפריזמה, ועייפות וחולשה משאר התרופות. כל טוב דר' גיורא הידש