לד"ר הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/03/2007 | 23:56 | מאת: מישהי

ד"ר הידש שלום, היום התחלתי בטיפול ב'פבוקסיל',לקחתי רבע כדור,וכבר אני מרגישה איך כל הזמן אני בודקת את הגוף והפנים שאין עליהם סימנים אדומים וכו',אך אתגבר על כך,עבורי היום עשיתי צעד משמעותי ורציני שדחיתי זמן רב ושאני מקווה שלא אצטער עליו. כתבתי גם ל/שם עידכון אך גם לשאול אם יש לך מושג למה אפילו שקניתי בבית-מרקחת באחד ה'פארמים',בכל-זאת הם רשמו אצם את תעודת-הזהות שלי ואת שמי, הרי אני משלמת כ-73 ש"ח יותר מהמחיר בקופות,כדי שזה לא ירשם בשום מקום, אז למה הם רושמים אצלם מידע זה?ואם ידוע לך לאן עובר מידע זה? כי אחרת זה פשוט 'מצב מגוחך' שאשלם יותר ואקנה זאת בפרטי,אך שפרטיי יהיו גלויים בכל-מקרה. דבר נוסף שהטריד אותי(אך הוא לא העיקרי,ולא אתמקד עליו),הוא שהרוקחת הניחה את המרשם על הדלפק פרוש,כדי לרשום עליו,כשליידי עמדו לקוחות נוספים,ואני מרוב בושה ניסיתי כאילו להסתיר (עד כמה שיכולתי) עם היד וכו'(כמובן בלי שיבחינו בכך שאני מכסה עם היד בכוונה,וזה גרם לי להרגיש ממש גרוע עם עצמי,שכולם יחשבו שאני 'משוגעת' ולכן לוקחת כדורים כאלה.

28/03/2007 | 16:09 | מאת: דור

שלום רב ראשית הערה- רצוי בכותרת לרשום את שם הנושא ולא "לד"ר הידש". ברור שההודעה מופנית להידש, כי זה הפורום שבניהולו. שם הנושא נועד עבור אנשים אחרים עם בעיה דומה. מטרת פורום רפואי היא לענות על שאלות שיש להן "עניין ציבורי", כלומר שאלות שיכולות להביא תועלת גם לאחרים. מבחינה מקצועית, השאלה הנוכחית שלך, צריכה להיות מופנית לרוקח ולא לפסיכיאטר. יש לרוקחים כללים מאד ברורים לגבי כל מה ששאלת. זכותך לדעת אותם וגם להחליף בית מרקחת אם הכללים בו לא נשמרים. בברכה

28/03/2007 | 18:59 | מאת: מישהי

דור שלום, רשמתי עבור ד"ר הידש בשם הנושא,כי חשוב היה לי להדגיש שחשובה לי דעתו המקצועית-בעיקר-בנושאים אילו,ולא התכוונתי דווקא ל'דיון ציבורי',כמובן שתמיד אעריך מאוד ואשמח מתגובות של אחרים,ואשמח אם דרך שאלתי והתשובה עליה אולי אעזור למישהו אחר עם אותה בעיה,וכמובן שידוע לי שכל אחד יכול לקרוא את שאלתי,אך זו היתה בפירוש 'בעיה אישית' - כפי שהבנתי שמותר לשאול בפורום,ולדעתי אתה טועה ומותר בפירוש להפנות נושא או שאלה מסויימת ספציפית לד"ר הידש ולא לאחרים,כפי שאינך מתנגד אם אנשים מפנים שאלה אליך,נכון?! שנית - חשוב לי היה גם לעדכן את ד"ר הידש בקשר לתרופות שקיבלתי וכו',ואיני רואה בכך 'דבר פסול',ואני מודה לשניכם - גם לך דור וגם לד"ר הידש על התמיכה והייעוץ שנתתם לי ושהיוותה חלק חשוב מהחלטתי לחזור לטיפול התרופתי. מבחינה מקצועית חשוב לי לשמוע דווקא את דעתו של אדם - כמו ד"ר הידש שמכיר טוב את ה'מערכת' מבפנים ומבחוץ,ונראה לי שיודע משהו גם על נושא זה,וברור שאם אינו מבין בכך הוא יכתוב לי זאת. ובעיניין ה'התנהגות הלא נאותה' של הרוקחת,לא ציינתי זאת בשביל תלונה או ידיעה על 'חוקי אתיקה' וכו',אלא רק כדי לציין איך זה השפיע עליי. ודבר נוסף שחשוב לי להבהיר - דור - הוא שלפעמים דווקא מתכוונים 'להצניע' נושא מסויים,כי מרגישים מבוכה 'לחשוף' אותו לעיני-כל,ולכן מעדיפים לא להבליט את הנושא, כדי שרק ד"ר הידש ואולי משתתפים בודדים יכנסו אליו. חג-שמח, מישהי

28/03/2007 | 22:23 | מאת: מישהי

רציתי להוסיף גם משהו שמטריד אותי כעת ואיני בטוחה אם זה מחרדה או לא,התחילה לי ביום וחצי האחרונים (מאז תחילת לקיחת התרופה-רבע כדור) מעיין 'התקפת אלרגיה', שכוללת עיקצוצים וגירודים בכל הגוף,אך אין פריחה ממש,ואיני יודעת אם זו אלרגיה אמיתית או כתוצאה מחרדה; האם חרדה יכולה לגרום ל'אלרגיה מדומה' - לגירודים בכל הגוף? אני פשוט מפחדת שמרוב החרדות לא אבחין בין סימנים אמיתיים שמחייבים התייחסות,לבין 'סימנים מדומים'(שזה גירודים אמיתיים בגוף,אך עקב חרדה,זה אפשרי-נכון?)שלא צריך להתרגש מהם.מה עושים במקרה זה? בתודה מראש, מישהי