זיכרון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/03/2007 | 23:19 | מאת: תא מח

שלום רב לקחתי כדורים נוגדי חרדה משך כשנה וחצי. בתקופה הזו החלפתי פעמיים סוגי כדורים ושינינו אותם. הכדור האחרון שלקחתי הוא לוסטראל הפסקתי לקחת אתה כדור לפני כחצי שנה לאחר התייעצות עם רופא. אני מאד מוטרדת מתופעה שהתחילה עם נטילת הכודרים ונמשכת עד היום, גם לאחר הפסקתם: נפגע לי מאד מאד הזיכרון . לא זוכרת פרטי אירועים שהייתי בהם, דברים שנאמרו לי , מלא דברים. כמו כן, קושי לשלוף דברים מזיכרון. הדבר מפריע לי ביותר חשוב לציין שאני לא סובלת מזה תקופה ארוכה מחרדה ולא מדיכאון. אני מבקשת לדעת האם התופעה מוכרת- כמה אנשים אמרו לי שכן ושזה בלתי הפיך לפעמים.(שזה בגלל הכדורים בעצם) כמו כן, מה ניתן לעשות? האם ניתן לקחת ויטמינים מסוימים שישפרו שוב את הזזיכרון? אני חייבת לציין שהרגשתי חד משמעית שינוי בזיכרון עם הלקיחה של הכדורים. הרגשתי קשר.

24/03/2007 | 22:55 | מאת:

שלום, פגיעה בזיכרון ובריכוז עלולה להיות מהחרדה עצמה, התרופות נוגדות הדיכאון בדרך כלל מעוררות ולכן יש שיפור בזיכרון ובריכוז. בודאי שאין פגיעה בזיכרון אחרי סיום הטיפול. שבוע טוב דר' גיורא הידש