טיפול בשפיכה מעוכבת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/03/2007 | 23:36 | מאת: אבי

ידוע כי רוב התרופות ממשפחת SSRI פוגעות במין בעיקר גורמות לשפיכה מאוחרת וזה דבר מאוד קשה שאי אפשר להתפשר..... אני לא מאמין שאין טיפול לזה.חייב להיות משהו שיעזור לנטרל את זה. אני יודע ושמעתי על בונסרין או רמרון שאינן פוגעות במין ואף "מנטרלות" שלא לחלוטין כלל את הבעיה.

26/03/2007 | 11:40 | מאת: דור

שלום רב המושג הנכון הוא לא שפיכה מעוכבת אלא אורגזמה מעוכבת או אפילו אנ-אורגזמה. זאת בעיה נפוצה בסקסולוגיה ואיננה קשורה רק לטיפול תרופתי. תרופות פסיכיאטריות שיכולות לגרום לכך, או להחמיר את הבעיה, הן נוגדי דיכאון (מסוגים שונים אבל בעיקר SSRI) או רידזין (תרופה אנטיפסיכוטית ישנה). עדיין- ברוב המקרים- הגורם לבעיה הוא פסיכולוגי ולא תמיד ניתן להאשים את התרופה. גברים רבים (וגם לא מעט נשים) סובלים מהבעיה גם בלי שלקחו תרופות פסיכיאטריות מהסוג הנ"ל. אלה הן העובדות. יש מחקר קטן שנעשה בבי"ח "גהה" על חולים מאושפזים שמראה שתוספת של רבע כדור בונסרין לסרוקסט 20 מ"ג מקטין את הפגיעה במין אצל גברים וזאת מכיוון שיש לבונסרין השפעה אנטי-סרוטונרגית. עבודות אחרות מראות שתוספת של סורבון יכולה לסייע לאותה מטרה. לפעמים ניתן להוסיף אדרונקס או זייבן לאותה מטרה. לא ניתן לנהל טיפול ע"ג הפורום ולכן אין מנוס אלא להתיעץ פנים אל פנים עם פסיכיאטר שמתמצא ומבין בסקסולוגיה ויש כמה כאלה בארץ. בברכה

26/03/2007 | 14:01 | מאת: עופרה בן ארי-סטודנטית לסקסולוגיה

לדור, http://www.sexual-health.org.il/profInfo.asp?info_id=36551 המושג שפיכה מעוכבת אינו זהה למושג אורגזמה מעוכבת. שפיכה ואורגזמה הן שתי תופעות שונות. כך שלפני שאתה מתקן מישהו, רצוי להתעדכן קודם. בברכה אני