קשר פרוזק/מאניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/03/2007 | 15:26 | מאת: א פ

בסביבות 1986 הייתי בטיפול פסיכיאטרי , על רקע תלונות מצידי על מחשבות מטרידות[ אובססיות] חריפות.מצבי היה קשה מאד , שהתבטאה, בין היתר, בהתנהגות תוקפנית [ כלפי חתולים] . הנטייה מצד המטפלים הייתה שאני עובר לפחות תהליך טרום פסיכוטי , תהליך סכיזופרני. יש תיעוד רפואי ,בעיקר שהייתי בדיכאון , אולם יש מספר קטן של איזכורים , שמעלים חשד להתנהגות אופיינית להיפומאניה/מאניה. טופלתי בנאולפטיל, אנפרנית , וכן [מעט] בסרוקסט.הטיפול לא היה אפקטיבי. ב 1986 הופסק הטיפול על רקע תובנה שלי , שהמגמה הנכונה היא ניסיון להדחקת האובססיה- מצבי , אכן, השתפר. ב 1994 חידשתי את הטיפול , אובחנתי כסובל מ OCD , וטופלתי בפרוזק [ פלוטין] 20 מ"ג ליום- מצבי השתפר באופן דרמטי. כשעוצמת האוססיות התחזקה, העליתי את המינון , וזאת באמצעות "הוראה" לרופא המשפחה , שניפק לי את המרשמים , ללא בחינת מצבי הנפשי , ולעיתים אפילו , ללא שראה אותי פיזית[ דרך טלפון למשרד המרפאה] - כך עלה המינון בהדרגה ל 40 מ"ג , ובהמשך ל 60 מ"ג. לפני כשנה וחצי , כשהמינון היה 60 מ"ג התפרצה אצלי אפיזודנה היפומאנית/מאנית , שבין היתר התבטאה , בהעברת כל חסכונות משפחתי [ כמיליון שקל ] , לידי נוכלים , בניגוד מוחלט לכל היגיון סביר.א: עקרונית, מה הספרות הרפואית יודעת לדווח על הקשר פרוזק/נוגדי דיכאו/נוגדי אובססיה להתפרצות היפומאניה/מאניה. ב: התייחסות לנושא זה , על רקע הביאוגרפיה שתוארה לעיל.ג: אשמח לקבל הפנייה לחומר רפואי רלוואנטי. תודה, א פ

26/03/2007 | 18:28 | מאת: דור

שלום רב פרוזק יכול לגרום למניה אצל אנשים מסויימים (אנשים עם גנטיקה למניה או פסיכוזה) ויש על כך ספרות עניפה. יש לך גם עילה לתבוע את רופא המשפחה. לדבריך, הוא העלה לך את המינון ללא בדיקה וללא המלצה כתובה של פסיכיאטר. זה מקרה קלאסי של רשלנות רפואית. כדאי להתיעץ עם עורך דין לגביי הסיכויים שלך במשפט מסוג כזה. במיוחד לאור הנזק הכבד (הכספים שהפסדת). אם העורך דין יעריך שיש אפשרות לנצח, אז תצטרך, ככל הנראה, גם חוות דעת פסיכיאטרית שתתמוך בגירסה שלך לגבי המצב הנפשי. בברכה

28/03/2007 | 01:13 | מאת:

לא. תודה לדור ואכן כל התרופות נוגדות הדיכאון עלולות לגרום גם לפעילות יתר כל טוב דר' גיורא הידש

29/03/2007 | 13:11 | מאת: א פ

רוב תודות עבור ההתייחסות! האם אתה מבצע חוות דעת פסיכיאטרית? חג שמח , א פ