ת. נוגדות דיכאון והרזייה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/03/2007 | 12:25 | מאת: שאלת השאלות

אני בת 28, גובה 160 74משקל. לפני שנה וחצי התחלתי טיפול ברמרון וציפרלקס לטיפול בהפרעת חרדה ודיכאון (בנוסף נוטלת יסמין.)זה גרם לעלייה תלולה של 10 קג בכמה חודשים. (זה קרה רק אחרי התוספת של הרמרון) מאז ניסיתי לעשות דיאטה בכל הדרכים הטובות של איזון תזונתי וספורט בליווי דיאטנית - ללא תוצאות. לפני כמה חודשים החליפו לי את הרמרון בבונסרין בתקוה שזה יעזור לתהליך. 1.השאלה היא אם אפשר בכלל לרדת כל עוד אני בטיפול התרופתי הנ"ל. מעבר לתאבון מוגבר (שעכשיו כבר אין לי) מה ההשפעה שלהן על תהליך ההרזיה? (תפקודי בלוטת תריס תקינים ) 2.האם קיימת תרופה שעוזרת בהרזייה (בהתחשב בטיפול התרופתי הנוכחי)? 3. אשמח לכל הצעה המלצה שתוכל לעזור. תודה!

25/03/2007 | 23:58 | מאת:

שלום, שתי התרופות עלולות לגרום לעליה במשקל אבל הרמרון הוא "החשוד הראשון". במידה ואין צורך בשתי תרופות נוגדות דיכאון ואת ישנה טוב אולי אפשר להפסיק את הרמרון? תתייעצי עם הרופא המכיר אותך. לצערי התרופות עלולות לגרום לעליה בתיאבון אבל גם לירידה בקצב המטבוליזם לכן כל כך קשה לרזות עם הטיפול התרופתי. אפשר לחשוב על הוספת טופמקס שעוזר בירידה במשקל, אבל התרופה לא בסל הבריאות למטרה זו. כל טוב דר' גיורא הידש

27/03/2007 | 19:40 | מאת: שאלת השאלות

לפני כמה חודשים החליפו לי את הרמרון בבונסרין . 1.האם הבונסרין משפיעה פחות על קצב חילוף החומרים? 2.האם רדוקטיל יכולה להחליף את הציפרלקס? 3.במקרה שכן- האם מותר ליטול אותה יחד עם בונסרין? ושוב תודה לך