תרופות ויכולת קוגניטיבית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/03/2007 | 01:46 | מאת: מתן

שלום רב.אני נוטל את הכדורים הבאים לטיפול באו.סי.די:1.5 מ"ג ריספרדל,40 מ"ג סרוקסט,15 מ"ג רמרון. בזמן האחרון אני מרגיש ירידה ביכולותיי הקוגניטיביות כגון:יכולת חשיבה,מהירות חשיבה,זיכרון,ריכוז וכו' .שאלתי היא: א.האם יכול להיות שתופעה זו נובעת כתוצאה מהכדורים שאני נוטל או שמא זהו ביטוי נוסף של הפרעת החרדה? ב.אני מאוד משמין בתקופה האחרונה וחשוב לציין שאין זה קורה עקב תיאבון מוגבר כי אני ממש ממעיט באכילה,לכן השאלה היא האם הכדורים כשלעצמם משמינים והאם ישנם כדורים אחרים שפחות משמינים??

29/03/2007 | 00:28 | מאת:

למתן כל התרופות שאתה נוטל עלולות להגביר את התיאבון וגם לגרום להאטה במטבוליזם ולכן עליה במשקל. הכדורים כשלעצמם אינם משמינים. הסרוקסט והרמרון הם החשודים העיקריים אבל גם רספרידל עלולה לגרום לכך. כך גם התרופות עלולות קצת לעייף ולהוריד מהערנות אבל גם חרדה עלולה לפגוע ביכולת הקוגניטיבית. כאן דווקא הרמרון הוא הראשון שעלול לגרום לכך. כל טוב דר' גיורא הידש