שאלה קטנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/03/2007 | 17:50 | מאת: ליאור

שלום רב האם אפקסור יעילה לחרדה חברתית? איזה עוד תרופות יעילות לחרדה חברתית? אחרי ניסיון כושל של די הרבה תרופות ממשפחת SSRI לוסטרל ,ציפרלקס,ציפרמיל,פבוקסיל,סורבון,וקלונקס

28/03/2007 | 13:38 | מאת: דור

שלום רב התרופות היחידות שאושרו להפרעת חרדה חברתית ע"י ה-FDA הן סרוקסט, לוסטרל ואפקסורXR. כל שאר התרופות שלקחת לא נמצאו יעילות למטרה זאת. תרופה נוספת מקבוצה אחרת היא אורוריקס=מובמיד אך היעילות שלה מוטלת בספק. גם קלונקס יכול לסייע לחרדה חברתית במינונים של 2-6 מ"ג ליום, אך יש לו פוטנציאל גבוה לתלות והתמכרות בשימוש קבוע. אפשרות אחרת הן תרופות מסוג MAOI כמו נרדיל, פרנט ומרפלאן. תרופות אלה מאד חזקות נגד חרדה חברתית (יותר מכל השאר). הבעיה שהן לא רשומות בארץ וניתן לייבא אותן רק עם טופס 29ג' וגם יש צורך בזהירות מיוחדת איתן כולל דיאטה מיוחדת. בברכה

29/03/2007 | 00:35 | מאת:

לליאור תודה לדור, אחרי שתי תרופות מהקבוצה הפועלת על הסרוטונין SSRI יש הגיון לעבור לתרופה מקבוצה אחרת כמו האפקסור XR כל טוב דר' גיורא הידש