הפסקת ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/03/2007 | 15:58 | מאת: אני

לפני כשנה סבלתי מדיכאון קשה ובהמלצת פסיכיאטרית התחלתי לקחת ציפרלקס, בעקבות התרופה וכמובן עוד שינויים רבים שעברתי בחיי, מצבי השתפר להפליא ולמען האמת, מצב רוחי הכללי טוב מאי פעם.כבר כמה חודשים אני מרגישה שאני כבר יכולה לגמרי לבד והחלטתי להפסיק עם הכדורים.לא מצאתי את הטלפון של הפסיכיאטרית וגם לא ממש רציתי לדבר איתה כדי להימנע ממפגש שיחזיר אותי מאוד אחורה, החלטתי להפסיק לבד, הורדתי לאט לאט את המינון, מכדור וחצי ביום, ירדתי לכדור ביום במשך חודשיים, ובחודש האחרון אני לוקחת חצי כדור ביום, בימים הקרוןבים אני מתכוונת להפסיק בכלל. הייתי שמחה אם מישהו יגיד לי שזה בסדר הדרך בה הפסקתי והאם לצפות למשהו מסויים כשאני אפסיק לגמרי..? רק רוצה לדעת שהכל בסדר איתי גם בלי הכדורים.... תודה ושיהיה לכולכם סופש נפלא אני

24/03/2007 | 12:31 | מאת: דור

שלום רב הזמן המינימלי לטיפול בציפרלקס הוא 8 חודשים במינון של 10 מ"ג ליום. אם עבר זמן זה- יש מקום להתיעץ עם איש מקצוע לגבי המשך הטיפול. ניתן להפסיק ע"י ירידה לחצי כדור ואחרי 5-7 ימים להפסיק לגמרי. בברכה

24/03/2007 | 22:45 | מאת:

שלום, תודה לדור, ואכן חשוב להתייעץ עם הפסיכיאטר כדי שלא תהיה הישנות של הדיכאון והחרדה. שבוע טוב דר' גיורא הידש

24/03/2007 | 18:05 | מאת: יושי

אני כבר כשנה לוקח חצי כדור סיפרלקס זה עזר שהייתי בחרדה לפני כשחוש שנים[לקחתי כדור שלום] אבל בשנה האחרונה מצבי השתפר אבל בכל אופן הפסיכיאטאר אומר לי לא לה]סיק לקחת האם אני יכול גפ להפסיק או זה יהיה לכל החיים

24/03/2007 | 22:44 | מאת:

ליושי ככלל הטיפול בציפרלקס אינו לכל החיים, אבל צריך להכיר את האדם על כל סביבתו, לכן צריך לסיים את הטיפול בהתייעצות עם הפסיכיאטר המטפל. שבוע טוב דר' גיורא הידש