זיפרקסייה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/03/2007 | 23:06 | מאת: דני

מה בין זיפרקסיה לרספידל עכשיו אני עם זיפרקסיה והייתי 4חודש עם רספידל 1 2 ו3 מ"ג שאלו האחרונים גרמו לי לאקטיזיה ,אני יודע ששניהם אנטי פסיכוטים אבל מה עוד (תופעות לוואי,טווח ארוך וכו)?

24/03/2007 | 12:52 | מאת: דור

שלום רב כל התרופות האנטיפסיכוטיות האטיפיות (ריספרדל, זיפרקסה, גאודון, סרוקוול) פותחו על הבסיס של לפונקס. הזיפרקסה יותר דומה ללפונקס והיא גם נחשבת לתרופה יותר יעילה מריספרדל, עפ"י מחקר גדול שנערך בארה"ב והשווה בין התרופות השונות. הזיפרקסה ניתנת כתרופה של קו שני עקב סיכון להשמנה והתפרצות סכרת, אצל חלק מהחולים. לזיפרקסה יש פחות תופעות לוואי נוירולוגיות כמו אקטיזיה. עדיין לא ידוע לחלוטין השפעה לטווח ארוך. כעיקרון כל התרופות האנטיפסיכוטיות עשויות לגרום לטרדיב דיסקינזיה (TD) בשימוש מעל מס' חודשים ויש לקחת זאת בחשבון. בברכה

24/03/2007 | 22:53 | מאת:

לדני תודה לדור ואני מצטרף לדבריו שבוע טוב דר' גיורא הידש