פרוייד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/03/2007 | 14:59 | מאת: ל.

שלום ד"ר הידש אמנם שאלתי לא קשורה להתייעצות, אך אשמח מאוד אם תוכל לענות לי. ע"פ פרוייד- האם מות אם בשלב האוראלי- גורמת לקבעון בשלב הזה? ואיזה מנגנוני הגנה מופיעים אצל הילד בהמשך (שלדוגמא בעתיד מפתח בעיות בבניית קשר זוגי בריא) תודה מראש

28/03/2007 | 01:05 | מאת:

לל. אנסה לעזור מעט. טראומה בגיל הזה או איבוד קשר עם דמות משמעותית לא חייב ליצור קיבעון אבל יתכן. כיום מחלקים את השנה הראשונה לשלב האוטיסטי (3 חודשים), פרנואידי והאורלי המלא. בשלב האחרון התינוק מתחיל להכיר את אמו ומתפתחת חרדת זרים. כך, שיהיה שמוש רב במנגנונים של השלכה, בידוד, קושי באמפטיה, חצוי (splitting) וכך הלאה. הקשר הזוגי מעוצב יותר בתקופה האדיפלית. כל טוב דר' גיורא הידש