אטרזיה בעובר

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

01/06/2016 | 23:05 | מאת: מ

בבדיקת mri צויין שאיזור האנוס לא נראה תקין אך הריקטום מגיע לאיזור נמוך וכי יש חשד לאטרזיה אנאלית האם ניתן לתקן ממצא זה ומהם הסיכונים בעתיד

שלום רב אטרזיה אנאלית ניתן לתקן בניתוח וככל שהרקטום קרוב יותר לפי הטבעת, הניתוח הוא פחות מורכב והתוצאות טובות יותר. במקרים בהם המרחק מפי הטבעת גדול או שהרקטום מחובר לאירים פנימיים יש לפעמים צורך לבצע את הניתוח במספר שלבים. לחלק מהתינוקות יכולים להיות מומים נוספים וחשוב לחפש אותם הן במהלך ההריון והן לאחר הלידה. בברכה,

26/06/2016 | 14:00 | מאת: מ

האם ניתן לדעת עד כמה סמ האטרזיה נחשבת לקלה וכיצד בונים פי טבעת חדש

מנהל פורום כירורגיית ילדים