לאחר ניתוח לקיבוע אשכים טמירים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

10/04/2016 | 14:33 | מאת: טל

שלום רב, בני בן ה 1.2 עבר השבוע ניתוח לקיבוע אשכים רטרקטיליים דוצ. יש לציין שהם היו (לפרקים) במפשעה ולא בבטן. מהלך ניתוח תקין, שחרור הביתה באותו יום ללא חום וללא נפיחות. באותו לילה עלה החום ל 39.5, האשכים היו מאד נפוחים ואדומים. והשארנו באשפוז עם אוגמנטין IV ובאמת יש שיפור ניכר. שאלותיי הן: 1)?מדוע לא נותנים אנטיביוטיקה מניעתית בידיעה כי איזור החיתול רחוק מלהיות סטרילי? 2) לזיהום עשויה להיות השפעה על תוצאות הניתוח? 3) מה הסיכוי לאחר ניתוח מוצלח שהרשעים בכל זאת חוזרים להיות ניידים ולא מתקבעים טוב? 4) האם לאחר ניתוח קיבוע שנעשה במועד (סביב גיל שנה) גדילת האשכים אמורה להיות תקינה או שעדיין יהיו קטנים יותר מאשכים שהיו בשק מהלידה? תודה רבה טל

שלום טל ראשית שירגיש טוב וסימני הדלקת יחלפו. 1. כיוון ששיעור הזיהומים הוא מאד נמוך בניתוח קיבוע אשך. 2.זיהום בהחלט יכול להשפיע על התוצאה אך אם הטיפול ניתן בזמן סיכויי ההחלמה של האשכים טובים. 3.מדובר בסיבוך נדיר שלצערי שכיח יותר אחרי זיהום. 4.הסיכוי של אשכים ניידים שקובעו בזמן, להתפתח באופן תקין הוא מאד טוב אך לא כמו של אשכים בשק. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים