עצה בבקשה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

13/03/2016 | 06:54 | מאת: אורלי

שלום וברכה, בתור כירורג שמתמחה בילדים ברצוני לשאול כיצד משכנעים נערה בגיל ההתבגרות להיבדק אצל רופא באיבר מוצנע? ביתי "אבחנה לעצמה" שערה הפוכה בעצם הזנב.. אני מאוד דואגת... מדובר באבחנה של ילדה בת 15 זה יכול להיות 1000 דברים אחרים. היא לא מוכנה בשום פנים ואופן להיבדק גם לא אצל רופאה, חודש שלם של שכנועים. שבוע שעבר היינו אצל הרופא והיא לא שיתפה פעולה. מנסים להסביר שמדובר בבריאות ובושה זה לא במקום כלל אבל היא בשלה. האם יש לך עצה? היא בטוח לא הנערה הראשונה שמתביישת. תודה ושיהיה לך יום טוב.

שלום אורלי אכן בעיה לא קלה ביחוד אם מתביישת גם מרופאה.לדעתי כדאי להעזר בפסיכולוג ילדים/מתבגרים כי השערה הזו יכולה להזיק. בברכה,

15/03/2016 | 19:44 | מאת: אורלי

תוכל לכתוב לי את הנזק שהשערה יכולה ליצור? ומי אמר שזה בכלל שערה הפוכה? היא מתארת את זה כגולה כואבת, שורפת, קשה לשבת, שלפעמים כואבת והיא בוכה, ולפעמים היא לא מרגישה אותה כלל. חסרים דברים חוץ משערה הפוכה שעומדים בקריטריונים?

מנהל פורום כירורגיית ילדים