ניתוח בקע מפשעתי לדחות??

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

13/06/2016 | 22:27 | מאת: אמא מודאגת מאוד

שלום רב, ביתי בת השנתיים התגלה בקע מפשעתי בצד ימין. הוא כל הזמן בולט אך לא כואב לה ונראה שלא מפריע כלל... קראתי על מחקר שנעשה לאחרונה לגבי הרדמה כללית לילדים מתחת לגיל 3 ונראה שיכולה להיות לכך השלכה לטווח ארוך מבחינה קוגניטיבית ואף נוירולוגית. ומרדימים בכירים מומלצים שאם הניתוח לא דחוף רצוי לדחותו. הניתוח אמור להיות לה בעוד כחודש, אך ברצוני לבחון את האפשרות לדחות לה בעוד מס חודשים. האם ניתן? האם ניתוח בקע מפשעתי לא כל-כך דחוף אם לא מפריע? הנטייה שלי לחשוב שכמה חודשים לא ישנו את התמונה. כמובן מודעת לעובדה כי קיים הסיכוי של כליאת איבר, אך בדכ ניצן להחזירו. בבקשה תשובתך , אשמח גם נתונים לגבי המחקר לגבי ההרדמה כללית, במידה ויש תודה רבה

שלום רב אין ניתוח שאין בו סיכונים כולל הרדמה. מחקרים מהסוג שאת מתארת, מוכרים לי, אך דחיית הניתוח במספר חודשים לא תקטין את סיכוני ההרדמה וכן עלולה לגרום לכליאה של הבקע. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים