כאבים בשד ,ילדה בת 11

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

10/09/2016 | 08:52 | מאת: זיוה

שלום רב. הילדה שלי בת 11, מזה שבוע מתלוננת על כאבים באזור השד מצד אחד בלבד. הייתה אדמומיות באזור שחלפה ועכשיו מרגישים מין גולה בנגיעה, הכאב ממשיך רק בנגיעה. האם יש סיבה לדאגה? תודה

שלום זיוה הממצאים שאת מתארת, בגיל של ביתך, מאד אופייניים לתהליך ההתבגרות וגדילה השדיים. למרות זאת חשוב לקחת אותה לבדיקת רופא ילדים שישקול אם כדאי לעשות בדיקת US ,ולפי הצורך יפנה אותה גם לבדיקת כירורג ילדים. עד אז מאד מומלץ לא למשש את הממצא כי זה גורם לגדילה שלו ולהתגברות הכאב. במידה ותופיע הפרשה מוגלתית או יעלה החום, כדאי יהיה להיבדק בדחיפות במיון. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים