האם יתכן כי הכאב נגרם מבקע?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

06/10/2016 | 21:15 | מאת: שרה

שלום! בני בן 8.5 מתלונן בשבוע האחרון על כאבים באזור הבטן התחתונה- מתחת לטבור, עם נטיה לצד שמאל. בעיקר בזמן שכיבה על הגב, התעטשות והתכופפות (אז הכאב יכול לגרום לו גם לבכי). אציין כי הוא קיבל לפני מספר שבועות מכה חזקה באזור האגן אך כיון שלא ראינו שום סימן או תווצאה מדאיגה לא בדקנו זאת. היום בבדיקה אצל רופאת ילדים (בעיקר מישוש האזור כשהוא שוכב) היא טענה כי לא רואה שום ממצא חריג, וכי לדעתה זה קשור למעיים והפנתה אותנו לבדיקת צואה. האם יתכן שזה בכל זאת בקע? ולמי עלינו לפנות כדי לאבחן זאת?

שלום שרה במידה והכאבים לא חולפים, רצוי לדעתי לשלול שאין קשר לחבלה באגן. לצורך כך וכן לבדיקת האפשרות של בקע, רצוי שייבדק גם ע"י כירורג ילדים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים