דם בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

20/07/2016 | 08:37 | מאת: מישהי

היי בת 17, כבר חודש יורד לי דם בצואה, לא תמיד אבל הרבה פעמים. הלכתי לרופא והוא אמר לי ללכת לכירורג שיראה. לא נעים לי ללכת מבושה. שאלתי את הרופא אם זה סרטן והוא אמר שרוב הסיכויים שלא מדובר במשהו מסוכן אבל יש לבדוק. השאלה שלי אם זה לא משהו מסוכן אז למה חייב לבדוק? מדובר במשהו שלא כואב לי, רק יש דם. אם זה לא משהו מסוכן אני יוכל להמשיך לחיות ככה זה לא מפריע לי. ושאלה שניה בכללי- חשבתי שרופא כירורג זה קשור לניתוחים, יכול להיות שיש לי משהו שבסוף יצריך ניתוח? אני ממש מפחדת...

שלום רב לך הבושה והפחד שלך מאד מובנים לי אך הבריאות שלך היא מעל לכל. למרות שהסיכון שמדובר במשהו מסוכן הוא מאד קטן, חייבים לשלול אותו וזה רק ע"י בדיקה. ניתן גם להיבדק ע"י רופא גאסטרואנטרולוג שיפנה אותך לכירורג רק אם תזדקקי לניתוח. בברכה,

22/07/2016 | 19:03 | מאת: מישהי

תודה על התגובה. זה פעם ראשונה שלי שאעבור בדיקה במקום מוצנע ולכן אני חוששת ומתביישת... רציתי לדעת כמה זמן לוקחת בדיקה כזו? האם בטוח יבדקו את המקום או שיש סיכוי שרק יקשיבו למה שאני אומרת? אודה לטיפים לבדיקה אם יש.. איך פחות מתביישים נגיד?

מנהל פורום כירורגיית ילדים