קיבוע אשכים רטרקטיליים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

24/04/2016 | 22:00 | מאת: טל

שלום רב, לפני כשבועיים בני עבר ניתוח לקיבוע אשכים רטרקטיליים, לאחר הניתוח סבל מזיהום והיינו מאושפזים עם עירויי אנטיביוטיקה שלושה ימים, שוחררתי במצב מצויין ועם אשכים מלאים ונחמדים והמשיך אנטיביוטיקה פומי. בביקורת לאחר כשבוע אשך אחד היה בשק מצויין, והשני היה בשק אבל קצת גבוה יותר מהאשך הראשון. הכירורג זיהה מעין גומה קטנה בתחתית שק האשכים בצד של האשך הגבוה ואמר שזה סימן טוב שהאשך מקובע לשק ולכן כשקצת על. הוא משך איתו את עור השק למעלה וכך נוצרה הגומה. הרופא ציין כי באשך זה צינור הזרע היה קצר מאשר באשך השני שנותר נמוך בשק. שאלותיי: עד כמה מצב זה שכיח בו אשך אחד עולה קצת בתוך השק? תקין ונורמלי? חריג? האם יש סיכוי שהאשך ימשיך לעלות ויצא מהשק למרות הקיבוע? במשך השנים צינור הזרע יתארך מספיק בשביל שעם הגדילה האשך הזה יישאר בשק גם בעתיד? קצת מוטרדת תודה טל

שלום טל מצב בו אשך משוך כלפי מעלה לאחר קיבוע, אינו נדיר ועם הזמן יש סיכוי טוב שצינור הזרע יתארך והאשך יתמקם בשק. יש גם אפשרות שהאשך יעלה שוב ולכן צריך להשאר במעקב לפחות פעם בשנה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים