ניתוח אשכים טמירים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

13/03/2016 | 10:29 | מאת: אמא מוטרדת

בני בן 10 חודשים מיועד לניתוח אצל פרו פרוייד בעוד חודש. מדובר באשכים טמירים דוצ. שניהם גבוהים בתעלה ושק אשכים יחסית קטן (היפופלסטי) . מסיכוני זיהום הפרופ ינתח כל אשך בנפרד. שאלתי היא למה כל המנתחים שהייתי אצלהם מנתחים את שני האשכים יחד? ? או לפחות מנסים..? האם לדעתך יש הבדל (מבחינת אחוזי הצלחה) בין ניתוח שמבוצע בשעות הערב לבין ניתוח שמבוצע בבוקר ?

שלום רב ראשית את בידיים טובות, היתרון לבצע כל צד בנפרד הוא שבמידה ויש זיהום אחר ניתוח רק האשך המנותח עלול להפגע. באשר לשעה, במקצוע שלנו כירורג יכול להיות לא פחות עייף בשעות הבוקר אם היה עליו לנתח בלילה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים