ניתוח אאורטה העולה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

04/01/2012 | 12:32 | מאת: חנן

מבקש לדעת כמה ניתוחי אאוטה העולה (החלפה לשרוול סינטטי)מבוצעים ברמבם ומהם אחוזי ההצלחה

חנן שלום ברמב"ם בוצעו מעל מאה ניתוחי אאורטה עולה. הניתוחים שבוצעו כוללים את כל הסוגים: החלפת אאורטה העולה, החלפה אאורטה עולה עם מסתם (קומפוזיט), החלפת האאורטה העולה וקשת האאורטה וניתוחים או סטנטים לאאורטה היורדת. בגדול יש שני סוגי מנותחים - חולים המגיעים ניתוחי חירום עקב קרע (דיסקציה) של אאורטה העולה, כ 20% מהמנותחים, וניתוחים אלקטיבים של החלפת אאורטה עקב הרחבה (אנאוריזמה) כ 80% מהחולים. כאמור, רוב הניתוחים הם אלקטיבים עקב הרחבה של אאורטה ואחוזי ההצלחה גבוהים ביותר (מתקרבים ל 100%!). בניתוחי החירום המסוכנים עקב קרע של אבי העורקים יש כ 92% הצלחה, יותר מהאחוז הצפוי לחולים קשים אלו. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב