דיסקציה באבי העורקים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

18/05/2012 | 20:23 | מאת: אביבה

אחותי בת 35 עברה אירוע לב כחודשיים וחצי לאחר לידה,הרופאים אומרים שזה בגלל הלידה, מדובר בדיסקציה של אבי העורקים, עשו לה צינטור דחוף, הוכנסו 3 סטנטים. האירוע קרה לפני 6 חודשים, רופאיה אומרים שהיום היא צריכה לחיות כאילו לא קרה כלום, כמובן היא לוקחת תרופות, שאלתי היא מנסיונך איך איכות החיים שלה תהיה בעתיד, מה צפוי לה?האם יכול להיות ריפוי של העורק בגלל גילה הצעיר? אודה על תשובתך

אביבה שלום אני משער שמדובר בדיסקציה של אאורטה היורדת, ולכן הטיפול הוא בסטנטים ולא בניתוח. מומלץ לבדוק האם אחותך סובלת מחולשה של רקמות חיבור כמו מרפן למשל. לעתיד מומלץ לשמור על לחץ דם תקין ואם יש צורך להורידו עם תרופות מקבוצת חוסמי הבטא. בנוסף לא לעשן ולשמור על כולסטרול תקין. לא מומלץ לעסוק בפעילות או בספורט שדורש הרמת משקלות כבדים. בברכה דר' גיל בולוטין

19/05/2012 | 22:47 | מאת: אביבה

בדו"ח הצנטור רשום אוטם אקוטי, היא עברה לאחר 3 חודשים צנטור נוסף לבדיקה, אבל הכל היה תקין, לחץ הדם שלה תקין, גם הכולסטרול, הרופאים לא מונעים ממנה פעילות גופנית, כרגע היא מרגישה טוב, שאלתי היא מה צופן לה העתיד?

מנהלי פורום ניתוחי לב