תוצאות אקו דופלר לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

04/01/2012 | 13:44 | מאת: אריאלה

אודה לך על התייסותך לתוצאות הבדיקה הנ"ל. יצויין שאני בת 59 והבדיקה נערכה כחודש אחר אוטם תחתון. חדר שמאל בגודל ותפקוד סיסטולי תקין. גל A גבוה כביטוי להפרעה במילוי עליה שמאלית וחללים מימין תקינים מבנה המסתמים תקין לא הודגם תפליט פריקרדיאלי דופלר דרך המחיצות והמסתמים תקין. בתוצאות הבדיקה לא מופיע אחוז ה-EF. האם נתון זה מופיע רק כאשר התוצאה לא תקינה? תודה רבה אריאלה

אריאלה שלום בעיקרון לפי מה שכתבת הבדיקה תקינה. EF נכתב גם כאשר התפקוד תקין, אבל במקרה שלך מצוין שהתפקוד תקין, כך שניתן להבין שגם ה EF במסגרת התקין כ 65% בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב