מעקב על האורטה עקב בעיה גנטית

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

28/11/2011 | 20:13 | מאת: אלי

אני נמצא במעקב של האורטה העולה עקב נשאות של מחלת ריקמת חיבור. בספרות המקצועית מומלץ לבצע מעקב ע"י אקו-לב (או CTA/MRA) של 4 מדידות הבאות: annulus, mid-sinuses of valsalva, supraaortic ridge or sinotubular junction, proximal ascending aorta. בפועל, כאשר אני מבצע את בדיקות האקו-לב התקופתיות, מודדים רק חלק מהפרמטרים הנ"ל, ובבדיקות שונות מודדים לעתים חלק אחר של הפרמטרים. האם יש דרך לבצע את המדידה של כל 4 הפרמטרים בכל בדיקה תקופתית שאני מבצע? אם נדרש לכך מאיומנות מיוחדת ואי לכך יש לבצע את הבדיקה הזאת במכון ספציפי? אודה לכם אם תפנו אותי למכון שיוכל לבצע את כל 4 המדידות בכל בדיקה תקופתית שלי. תודה אלי

אלי שלום כל נקודות המדידה שאתה מציין מאוד סמוכות זו לזו. כלומר, כאשר המדדים יתקרבו לשלב שבו צריך לעבור ניתוח, כולם יראו וכולם ילקחו בחשבון. למרות זאת, לצורכי מעקב באמת רצוי שיהיה תיעוד של כולן. אני ממליץ בחום על מכון האקו ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

01/12/2011 | 12:22 | מאת: אלי

האם אפשר להגיע דרך מכבי למכון האקו ברמב"ם? האם תוכל להמליץ על מכון במרכז? איך מבקשים מהבודק לנסות לבצע את כל 4 המדידות - עד היום נאמר לי ע"י הבודק שהם יודעים מה צריך לעשות? האם זה צריך להיות כתוב בהפניה? הרופא המפנה לא הסכים לרשום זאת בהפניה כדי "לא להגיד לבודק איך לעשות את עבודתו"... תודה אלי

מנהלי פורום ניתוחי לב