ניתוח לב פתוח עבור חולה עם מסתם אאורטלי מסוייד קשה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

27/04/2012 | 11:31 | מאת: דנה

שלום, אבי עבר בדיקת אקו דופלר הממצאים העלו שהוא סובל מ: congestive heart failure without systolic dysfunction מסתם אאורטלי מסוייד קשה,מפתחו מוגבל ,מפל לחצים 80/37 ממ"כ . הרופאה הציעה צנתור וניתוח לב פתוח.אבי עבר הקרנות לפני כשנתיים בשל סרטן המעי הדם וכעת סובל מדימום רקטלי.האם אכן הטיפול הממולץ עבורו הוא ניתוח לב פתוח לאור הסכנות?האם צנתור לא מספק?

דנה שלום שאלה מצוינת. התשובה תלויה מאוד במצבו הכללי של אביך, גילו ומחלות נוספות. ברמב"ם אותו הצוות מבצע גם ניתוחים רגילים וגם החלפת מסתם בצנתור וההחלטה על השיטה מתקבלת על ידי הצוות המשולב של קרדיולוגים ומנתחי לב לפי מה שנכון יותר לחולה. אשמח לפגוש את אביך ולאחר שיחה איתו ומעבר על הנתונים הרפואיים נוכל להמליץ על השיטה הנכונה עבורו. בברכה דר' גיל בולוטין לתיאום תור להתייעצות 04-8542631

מנהלי פורום ניתוחי לב