דליפה אורטלית קשה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

04/06/2012 | 12:15 | מאת: אשי

שלום לך אני בן 35 לאחרונה התברר בבדיקת אקו רגילה כי יש לי דליפה אורטלית קשה וחדר שמאלי מורחב. אך עם תפקוד תקין בבדיקת אקו TEE שערכתי לא נקלט המתמר ולא הצליחו להגיע לבירור מושלם לבד מממצא של דליפה אורטלית משמעותית הומלץ לי על ניתוח. אני מאוד חושש ורוצה לדעת האם יש דרכים אחרות כדי לדחות או להמתין. כמו"כ מעוניין לדעת על הסיכונים בהמתנה עם הניתוח. יש לציין כי אני חש בטוב ב"ה (לבד מחרדות מהניתוח.....)

אשי שלום יתכן שניתן להמתין, תלוי בחומרת האי ספיקה, במצב הלב וכיצד אתה מרגיש. אוכל לתת לך תשובה יותר רצינית אם תגיע למשרדי ברמב"ם לשיחה, בדיקה וצפייה בבדיקת האקו. בברכה דר' גיל בולוטין

05/06/2012 | 23:22 | מאת: אשי

תודה על התשובה. אני מרגיש בסדר בסה"כ. אני מבין שעיקא הבעיה היא שחדר שמאלי מורחב. האם יש דרך לעצור את ההתרחבות? האם יש דרכים לשפר את פעולת הלב? והאם יש סכנה בהמתנה של שנה או יותר לניתוח? מאילו תסמינים אני צריך לחשוש או לעקוב?

מנהלי פורום ניתוחי לב