ממצא באקו לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

03/06/2012 | 22:40 | מאת: יצחק

בן 53 אני סובל מידיי פעם מתופעת הפעימות המוקדמות בעיקבות הגל האחרון של הפעימות נישלחתי להולטר לב ואקו תוצאת האקו- קצב סינוס מינימלי38 מקסימלי 94 לדקה הפרעות חדריות PVC'S נצפו בסך הכל 14 במהלך הבדיקה הפרעות על חדריות APC'S לא נצפו הפרעות הולכה לא נצפו שינויים משמעותיים במקטעS.T לא נצפו קצב סינוס בסיסי עם VPC'S נדירים קטעים של סינוס בראדיקרדיה ללא פאוזות משמעותיות אקו לב_____ PLAPITATIONS MVP WITH ES-ARRYTHMIA KNOWN אאורטה עולה29מ"מ סינוסים אאורטליים 32מ"מ פרוזדור שמאלי M-MODE 32 רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 29מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 50מ"מ עובי מחיצה בין חדרית 9מ"מ עובי דופן אחורית 9מ"מ מסתם מיטרלי-עלים מעובים צניחה קלה של 2 עלים מסתם אאורטלי תקין אנטומית ARמינימלית לסיכום-חדר שמאלי בגודל תקין היתכווצותו טובה אין היפרטרופיה של החדר VEF מוערך ב60% עליה שמאלית בגודל תקין מסתם מיטרלי עליו מעובים נראתה צניחה קלה של 2 העלים מסתם אאורטלי תקין חללים ימניים תקינים IVCתקינה דופלר:MR קלה לא ניקלטה אי ספיקה טריקוספידלית ולכן לא ניתן לחשב את הלחץ הריאתי לסיכום:BILEAFLET MVP-MILD MILD-MR שאלותיי לגביי האקו לב, מהי המשמעות הקלינית של האקו? מהי המשמעות של עלים מעובים במסתם המיטרלי? מה זה אומר מעובים? האם הם מסוידים? מהי ההשלכה של הממצא על חיי היום יום? האם היסתידות המסתם עשויה לרמוז על עורקים כליליים מסוידים , או מוצרים,גם כן? מה זה MR קלה? ומה זה AR מינימלית? האם מסתם בעל עלים מעובים יכול לגרום לפעימות המוקדמות,?ואיזו השלכה זה עשוי לגרום? האם הפעימות המוקדמותעשויות לגרום להיתעבות עלי המסתם? האם תופעת עלים מעובים,קשורה לרמות הכולסטרול? הערה:אני סובל כמו כן מהיצירות בקרוטיס בשיעור 25% בגינה אני מטופל במיקרופירין אודה לך על תשובותיך על כל שאלותיי תודה ובכבוד

יצחק שלום שאלת שאלות רבות שלא ניתן לענות עליהן בפורום באיטנטרנט. באופן כללי האקו שלך כמעט תקין ויש צורך במעקב בלבד על ידי רופא המטפל. קרוב לוודאי שיש צורך בהמשך מעקב אקו כל 6-12 חודשים. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב