אאורטה עולה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

17/05/2012 | 18:53 | מאת: בנציון

ערב טוב, אני בן 45 לא שותה ולא מעשן,עושה הליכה אחת ליומיים למשך כ-45 דקות. עשיתי בדיקת אקו עקב החסרת פעימה והתוצאות היו :הכל תקין+ אאורטה העולה 34.4 והתחתונה 2.2 וזומנתי למעקב בעוד שנתיים והמשך חיים נורמלי.האם יש בעיה עם עובי האאורטה העולה?

בנציון שלום אאורטה עולה בקוטר 34.4 אינה דורשת שום התערבות. נראה לי סביר מעקב בלבד. חשוב לדעת האם המסתם האאורטלי הוא עם שניים או שלושה עלים. בנוסף חשוב לשמור על לחץ דם מאוזן. מקובל להפנות לניתוח החלפת אאורטה כאשר הקוטר שלה מגיע ל 50 עד 55 ס"ם. במידה ומדובר במסתם אאורטלי דו עלי, או בבעיה ברקמות חיבור כמו מרפן, מומלץ ניתוח כאשר האאורטה מגיעה לקוטר 45 עד 50 ס"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

18/05/2012 | 17:24 | מאת: בנציון

שבת שלום ותודה רבה ד"ר בולוטין על התשובות . ברשותך יש לי עוד מס.שאלות: לאדם בן 44 מה צריך להיות עובי האאורטה ? האם אפשר לעסוק בספורט של הרמת משקולות באופן שטחי? כיצד לנהוג על מנת שהאאורטה לא תמשיך להתרחב? אני רוצה לציין כי בכל פעם!! שיש לי פעימות מוקדמות אני מודד לחץ דם והוא מצויין-110/70.תודה רבה.

מנהלי פורום ניתוחי לב